Amazon прави втори опит при смартфоните

Джеф Безос не се отказва от амбицията си да наложи собствен смартфон на пазара

Джеф Безос не се отказва от амбицията си да наложи собствен смартфон на пазара

Интернет търговецът Amazon води преговори с производители на устройства за пускане на нов смартфон на пазара, въпреки провала на проекта Fire Phone, твърди The Information.

Главна особеност на Fire Phone е наличието на пет камери на предната част, като четири от тях отговарят за показването на триизмерни ефекти. С подобна система не може да се похвали нито един смартфон на пазара, но въпреки това моделът не успя да спечели потребителите.

Загубите на Amazon от Fire Phone възлизат на около 170 милиона долара. Компанията беше принудена няколко пъти да намали цените на устройството, а през есента на миналата година продажбите бяха прекратени.

Amazon е силно заинтересована от дълбока интеграция на своите услуги в мобилната платформа Android. Засега обаче няма подробности за новия проект – дали компанията планира да създаде чисто нов апарат или ще стъпи на достъпен референтен дизайн.

Заради неудачите с Fire Phone, онлайн търговецът предприе значителни съкращения в подразделението Lab126, което отговаряше за смартфона. В случай, че реши да разработи нов смартфон, Amazon вероятно ще трябва да търси отново специалисти в тази област.

Коментар