GOstick – превръща телевизора в компютър

GOstick ще се доставя с предварително инсталирана операционна система Windows 10 Home на цена от $170

GOstick ще се доставя с инсталирана операционна система Windows 10 Home на цена от $170

Пореден проект за миниатюрен компютър набира финансиране в краудфъндинг платформата Indiegogo. Устройството GOstick има размери на флашка и превръща телевизора в компютър, когато се постави в неговия HDMI порт.

GOstick стъпва на хардуерна платформа Intel Cherry Trail, в частност – 14-нанометров процесор Atom x7-Z8700 с четири 64-битови ядра Airmont, графика Intel от 8-мо поколение и двуканален контролер на памет LPDDR3. Чипът работи на тактова честота 1,6GHz с възможност за повишаване до 2,4GHz.

На пазара ще излязат три модификации на „флашката” – GOstick Standard, GOstick Enhanced и GOstick Extreme. Първата включва 4GB оперативна памет и флаш модул с капацитет 64 GB. Моделите GOstick Enhanced и GOstick Extreme имат по 8GB флаш памет и съответно по 64GB и 128GB флаш.

GOstick разполага с мрежов контролер Gigabit Ethernet, безжични модули Wi-Fi 802.11ac и Bluetooth 4.0, два порта USB 3.0 и симетричен конектор USB 3.1 Type-C. За захранване е предвиден порт Micro-USB.

Компютърът флашка ще се доставя с предварително инсталирана 64-битова операционна система Windows 10 Home на цена от 170 щатски долара.

Коментар