Започна прием за новия сезон на Академията на Телерик

Хиляди млади хора през последните седем години са избрали инициативата на Телерик за обучение по софтуерно инженерство

Хиляди млади хора през последните седем години са избрали инициативата на Телерик за обучение по софтуерно инженерство

Кандидатстването за седмия сезон на „Софтуерната академия на Телерик” – безплатна програма по софтуерно инженерство и съвременни технологии, вече е отворено, съобщиха от Progress, част от която е Телерик.

Желаещите да направят кариера в технологичната индустрия могат да подадат CV и мотивационно писмо на английски език на уебсайта на „Академията на Телерик” до 10 март 2016 г. За новия сезон компанията обяви и нововъведения в организацията на инициативата и възможностите за включване в програмата.

Кандидатстването включва приемен изпит с въпроси по ИТ, IQ и английски език, който се държи в учебния център на инициативата в София. Не е необходимо кандидатите да притежават предишен опит или знания в програмирането. Преминалите успешно изпита ще започнат обучението си в седмия сезон на „Софтуерната академия на Телерик” в края на март 2016 г.

Новият сезон включва няколко промени. Обучението ще бъде разделено на три модула и ще предоставя две възможности за прием – съответно преди първи и втори модул:

Първи модул – за начинаещи, стартира през март и ще запознае курсистите с основите на програмирането;

Втори модул – започва през юни и ще даде възможност на нови курсисти да се включат в програмата онлайн. При успешно представяне в първите няколко курса от втори модул те ще преминат в присъствена форма на обучение;

Трети модул – с начало януари 2017 г. – ще бъде фокусиран върху добри практики в разработката на софтуер и софтуерни технологии за напреднали.

Така през годината ще има повече възможности за хора с различно ниво на знания и опит в софтуерното инженерство да се включат в присъствена форма на обучение в „Софтуерната академия на Телерик”.

„Във всеки нов сезон надграждаме и развиваме учебната програма, за да бъде в крак с най-новите технологии. Хиляди млади хора през последните седем години са избрали инициативата като място, в което да инвестират време и енергия в обучение”, коментира Бойко Яръмов, ръководител на Академията и съосновател на Телерик.

Коментар