Илон Мъск възнамерява да излети в Космоса

Девет години е доста дълъг период от време, според Илон Мъск, който се надява през 2025 г. да изпрати хора на Марс

Девет години е доста дълъг период от време, според Илон Мъск, който се надява през 2025 г. да изпрати хора на Марс

Илон Мъск, основател на компанията SpaceX, заяви, че възнамерява да участва в космическа мисия в близките четири-пет години, стана ясно от негово изявление по време на фестивала StartmeupHK Festival в Хонконг.

Нещо повече, Мъск обеща да организира първия полет до Марс през 2025 година. 44-годишният иноватор ще разкрие подробности за своя план за заселване на Марс през септември тази година на Международния конгрес по астронавтика (IAC) в Мексико.

В момента SpaceX подготвя пилотируем вариант на космическия кораб Dragon 2, който трябва да достави астронавти на Международната космическа станция (ISS) и обратно на Земята още в края на следващата година. Мъск заяви желание да излети в Космоса със своя кораб след четири или пет години.

„Навярно, би било хубаво да отидете на космическата станция”, каза той на водещата на CNN International Кристи Лю Стоут, като добави, че се надява полетите до Марс да започнат през 2025 г. По неговите думи, девет години е доста дълъг период от време.

Коментари по темата: „Илон Мъск възнамерява да излети в Космоса”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Ако не друго, тоя върти най-агресивните PR – още малко и ще срути абсурдния рекорд по медийни изяви на Лейди Гага. Сега пирамидата яко събира пари, ама как ще ги отчита един ден…

  2. Ivko

    Истински трудното е само и най-вече за хората учени, физици, инженери, математици от които върши реалната и истинската работа и то срещу мизерни пари – за тях никой няма говори какви визионери и иноватори са да правят реалност всякакви прищявки на богаташки глезльовци. 🙂

    Иначе подкрепям идеята, за съжаление хората реално работещи са винаги в сянка.

  3. :o)

    Пич е 🙂
    “Визионерът”…не е трудно да си визионер, когато седиш на огромна пачка пари.
    Трудно е да имаш идеи, които да не можеш да осъществиш.

  4. Уруд

    Голяма свежарка е Илон евала…

  5. Жоро

    е айде де, до кога ше чакам 🙂

Коментар