Колективен иск срещу Seagate за ненадеждни HDD

Твърдите дискове на Seagate с капацитет 3TB демонстрират три пъти повече откази от тези на Western Digital

HDD на Seagate с капацитет 3TB показват три пъти повече откази от тези на Western Digital

Seagate е обвинена, че нейните твърди дискове са ненадеждни, тъй като отказват много по-често от конкурентните продукти. Колективният иск се позовава на статистика на компанията за облачни услуги Backblaze.

Ищецът твърди, че Seagate не е в състояние да достави твърди дискове (HDD) със заявените характеристики. В обвинението се посочват също практики на недобросъвестна реклама и незаконно обогатяване на производителя, съобщава OC3D.net.

По данни на доставчика на облачни услуги Backblaze, твърдите дискове на Seagate с капацитет 3 терабайта (TB) демонстрират три пъти повече откази от тези на конкурента Western Digital и десет пъти повече от устройствата на Hitachi със същия капацитет.

Както се вижда от графиката, при устройствата с капацитет 1,5TB ситуацията е още по-неприятна за Seagate. Графиката показва делът на отказите спрямо общия брой твърди дискове на трите основни производителя.

Коментари по темата: „Колективен иск срещу Seagate за ненадеждни HDD”

добавете коментар...

  1. Иван

    Самсунг имат най-скапаните HDD и най-добрите SSD.

  2. Киро

    Според мен Тошиба са най-качествените дискове, що се отнася до отказите и грешните сектори. Сигейт бяха добри преди да се обединят със Самсунг, чиито дискове бяха изключително калпави! Но така е при най-големите корпорации, като Самсунг, дето произвеждат от всичко и не обръщат внимание на качеството за да си купувате още и още.

  3. sknmn

    Spored men Toshiba & Seagate sa naj-kalpavite, po moi mabludenia tehnite diskove naj-chesto se razvaliat

  4. Мда

    Статистиката съвпада с моите наблюдения. Seagate дисковете са изключително калпави – особенно по големите им модели. Отбягвам да купувам от известно време тази марка.

  5. Anonymous

    “Според Kaspersky Lab шпионският софтуер може да бъде записан на устройствата на почти всички производители, вкл. Western Digital, Seagate, Toshiba, IBM, Micron и Samsung. Най-силно засегнати са марките WD и Seagate, които са и най-разпространените в компютрите по света.”

  6. мхм

    Глупости! Сийгейт/самсунг са най-читавите дискове. Хитачито са гола вода, заедно с тошиба, WD и те не са кой знае колко по-напред!

  7. Lud

    Да, наскоро ми умря един 3 TB ….

  8. БГ

    Всякакви съм имал включителни и Хитачи и от всички съм патил… Просто твърдия диск 1-2 години и не се знае кога ще се сдаде багажа.

  9. Saevar

    напълно съм съгласен с това, Seagate са най-калпавите дискове които съм срещал но и Western Digital мога да ги сложа на второ място по калпавост…. а Hitachi са наистина много добри до сега не се е налагало да спасявам дата от тях.

Коментар