Windows 10 все по-упорито иска да бъде инсталирана

Много потребители може да обновят неосъзнато системите си до Windows 10

Много потребители може да обновят неосъзнато системите си до Windows 10

Тази седмица статутът на Windows 10 в центъра за обновления за потребители на Windows 7 и 8.1 беше променен от опционален на препоръчителен. Това означава, че ако потребителят е разрешил в настройките инсталиране на препоръчителните обновления, системата сама ще зареди Windows 10.

След зареждането започва автоматично процес на инсталиране на новата операционна система, като на този етап потребителят има възможност да продължи инсталирането или да го отмени, пише ZDNet.

Много потребители обикновено не се зачитат в служебните съобщения на операционната система, в резултат на което част от тях ще се обновят неосъзнато до Windows 10. След инсталацията, потребителите имат на разположение един месец (31 календарни дни), за да се върнат към предишната версия на Windows.

Повечето обновления на Windows имат относително малък размер, но в случая с версия Windows 10 файловете заемат до 6GB дисково пространство, което може да се окаже проблем за потребителите с ограничен достъп до интернет.

Коментари по темата: „Windows 10 все по-упорито иска да бъде инсталирана”

добавете коментар...

  1. Fil

    Да,ама не ! Инсталирах си Десятката,разбира се бях разочарован ,след Уин 7 Ултимейт-направо бях прецакан! И като реших да си върна седмицта след една седмица,вече изобщо нямах ОС !Изстри ми абсолютно всичко! Сега всеки ден си махам този досаден ъпдейт,но докога – незнам! Ще си остана със 7,докато това е възможно! Надявам се до 2020г. да намеря алтернатива!

  2. Menfis

    Ако се притеснявате ,че Microsoft ви следи помислете за всеки път ,когато влизате в Google!

  3. :o)

    Все още има едно бутонче “изключи ъпдейтите завинаги”.
    Пак ти досаждат ама не се инсталират.
    Но все пак ако имаш интернет, като нищо някой ден да се събудиш със 10ка, ъпдейтвана 🙂

  4. :)

    Ъпдейтвайте, хората искат да ви следят повече. 🙂

  5. Anonymous

    Това е да си монополист – иска, не иска, клиентът ще подскача под твоята тояга. Редмънци май не осъзнават обаче, че монополизмът им не е вече толкова бетонен, както преди десет години – за 90% от типичните приложения на ПК, алтернативите чакат единствено потребителите да се отърсят от инерцията да плащат на M$ всеки път, когато ги засърби ръката.

  6. Saevar

    гад мръсна, трябва да се утрепе….. 🙂

Коментар