The Pirate Bay пусна онлайн видео директно в браузъра

Потребителите на The Pirate Bay вече могат да гледат филми онлайн, без да ги свалят на локалния си диск

Потребителите на The Pirate Bay вече могат да гледат филми онлайн, без да ги свалят на локалния си диск

Популярният сайт The Pirate Bay добави възможност за ползване на видео съдържание онлайн, директно в браузъра, без зареждане на допълнителен софтуер от рода на торент клиент или торент файл.

Новата функционалност работи в браузъри Firefox, Internet Explorer или Chrome. Потребителите на сайта вече могат да гледат филми онлайн, без да ги свалят на локалния си диск.

В момента системата работи в тестов режим. Тя стъпва на проекта Torrents Time, на базата на който работят локалните клиенти за преглеждане на видео Popcorn Time, пояснява TheVerge.com.

Засега няма информация дали услугата ще бъде безплатна и по какъв бизнес модел сайтът ще я монетизира – чрез плащане или реклама. Подобна технология е трудно да бъде блокирана, тъй като е съвместима с всяка система за анонимност, VPN и други решения от този род.

Лансираната от The Pirate Bay услуга се явява следваща стъпка в онлайн видеото. Тя позволява гледане на съдържание с ниско натоварване на сървърите, каквито се явяват всички възли на мрежата, и освен това – анонимно.

Коментар