Недоспиването провокира желание за Facebook

Facebook не изисква умствена или физическа дейност, като позволява на хората да се отпуснат, когато са уморени

Facebook не изисква умствена или физическа дейност, като позволява на хората да се отпуснат, когато са уморени

Учени от университета Питсбърг откриха зависимост между нарастващия интерес към социалните мрежи и натрупването на умора в организма.

Установено е, че недостатъчният сън влияе на желанието на хората да ползват Facebook. Колкото по-голямо е недоспиването, толкова по-силно е желанието за влизане в социалната мрежа.

Изследването е проведено сред студенти, които не могат да си представят живота без смартфони и мобилен интернет, съобщава SlashGear.com. Учените са категорични, че Facebook не е виновна за недоспиването, както и останалите социални мрежи.

Липсата на сън провокира в хората постоянно чувство на умора, което постепенно води до силна раздразнителност, рязко намалява работоспособността и влошава настроението им. Facebook не изисква умствена или физическа дейност, като позволява на хората да се отпуснат, докато четат статуси и преглеждат снимки – това прави мрежата популярна сред недоспалите се.

Учените уточняват, че зависимостта от социалните мрежи, предизвикана от повишена, хронична умора, не е свързана с възрастта, нито с пола – тя е валидна в  еднаква степен за възрастни и деца, за мъже и жени.

Коментари по темата: „Недоспиването провокира желание за Facebook”

добавете коментар...

  1. :o)

    Социалната мрежа превръщаща хората в социопати 🙂

  2. Anonymous

    “Facebook не изисква умствена или физическа дейност” … “това прави мрежата популярна” Много точно казано 🙂

Коментар