SAP: Българската икономика е готова за иновации

Около 12% от сделките на SAP през 2015 година са свързани с облачни решения, съобщи Румяна Тренчева

Около 12% от сделките на SAP България през 2015 година са свързани с облачни решения, съобщи Румяна Тренчева

Българската икономика е динамична и готова за най-добрите иновации в технологичния свят, заяви Румяна Тренчева, изпълнителен директор на SAP България, по време на анонса на финансовите резултати на компанията за 2015 г.

Над 130% ръст на приходите отчете SAP България за изминалата календарна година спрямо 2014-та. Румяна Тренчева определи периода като най-добрата година за SAP у нас.

„Резултатите надминаха очакванията ни”, посочи тя. Ключов фактор е разбирането, че днес „живеем във време на нова, четвърта индустриална революция”, при която високите технологии скоростно изменят начина, по който се прави бизнес.

Много от предприятията у нас бързат да въведат облачни ИТ решения в крак със световния темп и дори изпреварвайки прогнозите на анализаторите, допълни Тренчева.

Около 12% от сделките на SAP през годината са свързани с облачни решения, тоест на софтуер като услуга. „У нас има интелигентни, динамични и иновативни крайни потребители”, коментира тя.

Наред с това е налице четирикратен ръст (404%) при технологиите за бази данни. Това е част от бързото развитие и навлизане на платформата Hana.

„Ние вече сме платформена компания, а не такава за ERP, каквато беше някога SAP. Потребителските организации се насочват смело към Hana – едно име, което съвсем доскоро беше химера, а сега е неизменна част от решенията ни”, поясни Румяна Тренчева.

И през 2016 година SAP ще продължи досегашната линия на пазарно поведение, която позиционира компанията не като доставчик на системи за управление на бизнеса, а като партньор в сферата на дигитализацията на бизнеса, уточни изпълнителният директор на SAP България.

Мария Малцева

Мария Малцева

Коментар