Konica Minolta интегрира криптиране Qabel

Qabel е криптираща платформа, която дава възможност на потребителя да зашифрира лесно и по всяко време цялата си цифрова комуникация – от край до край

Qabel е криптираща платформа, която дава възможност на потребителя да зашифрира лесно и по всяко време цялата си цифрова комуникация – от край до край

Konica Minolta въвежда нови решения за сигурност, които да обезпечат най-високи нива на защита на данните както в цифровата, така и в хартиената комуникация, съобщиха от компанията.

В частност, Konica Minolta ще подкрепи развитието и ще интегрира в своите решения криптиращата платформа Qabel. Тя осигурява цялостно криптиране на информацията, която се съхранява и предава на заден план. Qabel ще покаже бета версия на решението по време на тазгодишното изложение CeBIT в Хановер.

„Сигурността на данните е наш абсолютен приоритет”, заяви Майк Хам, мениджър екип „Бизнес развитие” в Коника Минолта Бизнес Солюшънс Европа. „Именно затова подкрепяме развитието на нови решения за сигурност, какъвто е случаят и със софтуерната платформа Qabel. Благодарение на нея клиентите ни могат да работят и печатат много по-надеждно”.

Qabel е криптираща платформа, която дава възможност на потребителя да зашифрира лесно и по всяко време цялата си цифрова комуникация – от край до край. В допълнение, Qabel също се грижи за това метаданните да останат максимално скрити.

Индивидуални приложения като имейл, съобщения, адресни книги от социалните медии, споделяне на файлове, работа с документи, сървъри за съхранение, социални мрежи и онлайн банкиране – всички те могат да се използват през тази платформа. Потребителят следва да въведе парола еднократно за всички свои приложения и от тук нататък обменът на данни между всички приложения, работещи под тази платформа, са криптирани и максимално защитени.

В момента Qabel е в бета версия. Криптираната комуникация работи само ако и двете страни я използват. Следователно високото ниво на приемственост е основна характеристика за успеха й, коментира Петер Лепелт, изпълнителен директор на Qabel Gmbh.

В същото време Konica Minolta работи върху интегриране на Qabel със съществуващите си облачни решения, уточниха от компанията.

Коментар