Виртуална реалност навлиза в журналистиката

AP ще използва графичните технологии AMD Radeon за рендериране на близки до живота ВР среди около новините

Асошиейтед прес (AP) ще използва графичните технологии AMD Radeon за рендериране на близки до живота ВР среди около новините и документалното съдържание

AMD ще помогне на Асошиейтед прес (АР) да изгради нов канал с изживявания от типа „Виртуална реалност” (ВР) за журналистика от следващо поколение, съобщиха от разработчика на процесори и графични технологии.

AP ще използва графичните технологии AMD Radeon за рендериране на близки до живота ВР среди около новините и документалното съдържание. AMD ще осигури хардуерните платформи, софтуерните средства и опита си в ВР в подкрепа на журналистическата дейност.

ВР журналистиката е нов етап в представянето на наистина грабващи новини, които поставят зрителя в центъра на събитията. Тя ще направи възможно светът да се изживява сякаш отвътре.

„ВР може да помогне на хората да получат дълбоко изживяване на новините и документалистиката, да се почувстват сякаш те самите са на конкретното място”, казва Раджа Кодури, старши вицепрезидент и главен архитект на Radeon Technologies Group.

„Технологията може да ни даде средствата да „бъдем на мястото на друг”, за по-дълбоко усещане и съчувствие. AMD Radeon графиката има способността да осигури възможно най-реалистичните изживявания за аудиторията от цял свят и заедно с АР ще работим за разширяването на глобалната ВР екосистема”, допълва той.

2016 година се очаква да бъде годината, в която ВР ще присъства широко в живота.  ВР оборудване за глава, както и хардуер и софтуер с ВР възможности ще бъдат достъпни по най-различни начини, вкл. с новите ВР изживявания с източник Асошиейтед прес.

Коментар