Новите газови инжекциони не „спъват” дори и Порше

„Порше Кайен битурбо” с газов инжекцион не губи от мощността, показа демонстрация в Стара Загора

„Порше Кайен битурбо” с газов инжекцион не губи от мощността си, показа демонстрация в Стара Загора

Влиянието на най-новите модели газови инжекциони върху силата на двигателите е толкова минимално, че остава незабележимо при каране дори и при най-мощните автомобили.

Карането на газ вече не се отразява на мощността на колата, стана ясно след като полски специалисти демонстрираха пред представители на сервизи от цяла България как работи Порше Кайен битурбо с газов инжекцион. Демонстрацията се състоя в Стара Загора, по време на обучение, организирано от българската марка газови системи REAGAS.

За оптималното функциониране на колата голямо значение има не само изборът на точната инжекционна система и качеството й, но и как тя е монтирана и как е настроен софтуерът. При колите с мощни двигатели този процес е дори още по-сложен.

Карането на газ вече не се отразява на мощността на колата, дори тя да е Порше

Карането на газ вече не се отразява на мощността на колата, дори тя да е Порше

Основен момент е изборът на рейки – инжекторните рейки трябва да са „бързи” (нискоомови), тоест да осигуряват непрекъснато впръскване на гориво при високи обороти. Също така, за да работят безпроблемно мощните автомобили, се използват по-усилени компоненти на газовата система.

Освен че не влияят осезаемо на мощността, най-новите модели газови системи са „умни” – те анализират работата на двигателя и стила на каране на шофьора и се адаптират спрямо него.

Българската марка газови системи REAGAS се продава освен на пазара у нас, но и в Македония, Сърбия, Румъния, Гърция и Украйна. Инжекционната система REAGAS има всички необходими сертификати за качество (67R-01, 110R-00, 10R-03), гаранционно и извънгаранционно обслужване с европейска  гаранция 24 месеца.

Коментари по темата: „Новите газови инжекциони не „спъват” дори и Порше”

добавете коментар...

  1. бай Иван

    нито аутогаз
    каравел газ
    гас итали
    таман три

  2. Бай Илиян

    Бай Иване кой монтира течна фаза?

  3. бай Иван

    А течна фаза газов инжекцион не само че няма негативно влияние, дори има 10% позитивно с повече мощност. Освен това има intercooler effect, стартиране направо на газ и никакво влияние върху клапаните.
    Стара новина е тази.

  4. Anonymous

    Порше на газ…

Коментар