Франция забранява ДВГ колите през 2040 г.

Продажбите на коли с бензинови и дизелови двигатели ще бъдат забранени във Франция през 2040 г., заяви министърът на екологията Никола Юло, представяйки в Париж план за екологично развитие на страната.

Юло смята, че отказът на Франция от използване на традиционните типове гориво ще предизвика истинска революция. Същевременно, министърът разбира, че за автомобилните производители ще бъде трудно да изпълнят подобно решение на правителството.

По думите на Юло, френските компании вече са започнали постепенен преход от стандартни двигатели с вътрешно горене (ДВГ) към електрически системи. По-рано тази седмица шведският производител Volvo съобщи, че от 2019 г. всяка нова негова кола ще има и електрически двигател.

Коментари по темата: „Франция забранява ДВГ колите през 2040 г.”

добавете коментар...

  1. име

    Колко да е лесно, батерията да не е на въздух. Иска си ток да се произвежда. Ще видим кой докъде ще я докара, щото ако изгорелите газове отиват в атмосферата, къде ще отиват умрелите батерии?

  2. Той

    Първо учените трябва да създадат нормална батерия, пък после е лесно. Французите слагат тигана на котлона, а рибата още е в морето.

Коментар