Индийски бизнесмен подарява жилища и коли на подчинени

Савджи Дхолакиа управлява компания за износ на диаманти и обича да дарява на работниците жилища и коли

Савджи Дхолакиа управлява компания за износ на диаманти и обича да дарява на работниците жилища и коли

Индийският бизнесмен Савджи Дхолакиа подари 1200 автомобила и 400 жилища на свои работници в чест на празника на светлината – Дивали, предаде CNN Money.

Hare Krishna Exports, компанията на Дхолакиа, се занимава с износ на диаманти и наброява 5500 работници. Подаръци получават онези от тях, които демонстрират най-високи показатели. Общата стойност на подаръците възлиза на $7,7 млн.

Дивали е най-големият индуистки фестивал в Индия. По време на празника, работодателите правят подаръци на своите служители, но жестовете на Дхолакиа са необичайни. Той вече си е спечелил славата на един от най-щедрите бизнесмени в страната.

През 2014 г. Дхолакия подари на част от своите подчинени 200 жилища, 400 автомобила и 500 комплекта с бижута. По неговите думи, за 25 години откакто е на пазара, Hare Krishna Exports е достигнала отлични показатели.

Компанията изнася диаманти в над 70 страни по света на стойност около $700 млн. „Няма нищо по-ценно от нашите служители”, казва предприемачът.

Според проучване на CNN Money, повечето индийски работници предпочитат да получат на празника най-вече пари и ваучъри за подаръци, на второ място – мобилни устройства и на трето – битови уреди. Жилищата и колите са най-непопулярните отговори.

Коментари по темата: „Индийски бизнесмен подарява жилища и коли на подчинени”

добавете коментар...

  1. gen B.

    Човек за пример!

Коментар