Телерик среща своите курсисти с работодатели

Кариерен форум на Телерик ще срещне работодалени от софтуерната индустрия с перспективни кадри, завършили обучение по софтуерно инженерство

Кариерен форум на Телерик ще срещне работодатели от софтуерната индустрия с перспективни кадри, завършили обучение по софтуерно инженерство

Академията на Телерик организира първия си кариерен форум, който ще срещне работодатели със завършили програмата за безплатно обучение на софтуерни инженери.

Компаниите с отворени ИТ позиции, сред които ще участва и Progress (която неотдавна придоби Телерик), могат да се регистрират за участие на уеб страницата на събитието, насрочено за 28 февруари в Академията.

Очаква се във форума да се включат около 150 курсисти, преминали през целия настоящ шести сезон на „Софтуерната академия на Телерик”, както и специалисти от предишни издания на инициативата. Фирмите могат да участват в инициативата срещу заплащане.

Курсистите владеят основни технологии и езици като C#, HTML, CSS, JavaScript, iOS, Android, ASP.NET Web Forms, ASP.NET MVC и др. В допълнение на техническото обучение, те са преминали обучения за развитие на личностни и бизнес умения, уточниха от Телерик.

„Кариерният форум на „Академията на Телерик” е естествена стъпка от развитието на инициативата ни да обучаваме курсисти по най-новите технологии и практики в областта на софтуерното инженерство. Сега ще отворим „Академията на Телерик” не само за Progress, но и за други работодатели”, коментира Бойко Яръмов, съосновател на „Telerik, a Progress company” и ръководител на Академията на Телерик.

От 2009 г. насам в „Софтуерната академия на Телерик” са се обучавали над 3300 курсисти. Близо 100% от завършилите цялата програма от петия сезон на инициативата днес работят в сферата на софтуерното инженерство, сочи проучване сред курсистите от този сезон.

Коментар