Гигабитова LTE скорост в мрежата на Telstra

Технологии на Ericsoon и Qualcomm са в основата на постижение от 1Gbps в LTE мрежа

Технологии на Ericsoon и Qualcomm са в основата на постижение от 1Gbps в LTE мрежа

Върховото постижение за Gigabit LTE – скорост за сваляне от 1 Gbps – е достигнато в мрежата на Telstra с помощта на софтуер Ericsson Networks Software 16B и LTE модем Qualcomm Snapdragon X16. Демонстрации на живо се очакват на Световния мобилен конгрес в Барселона (MWC 2016).

Комбинацията от софтуерни функции на Ericsson Networks Software 16B увеличава повече от два пъти пиковите скорости за трансфер на данни, в сравнение със самостоятелната работа на трикомпонентния ускорител на клиентско обслужване CA. Използвани са технологии 4X4 MIMO за по-голям брой потоци от данни, LTE 256 QAM (квадратурна амплитудна модулация) и Ericsson Lean Carrier, която намалява смущенията в LTE мрежата.

Скоростта от 1Gbps е достигната при тестове за съвместимост на LTE модема Snapdragon X16 – продукт на Qualcomm Technologies – в централата на Ericsson в Швеция и в присъствието на мениджъри от Telstra.

Пускането на LTE устройства, поддържащи скорост от 1 Gbps, в търговската мрежа се тласка напред от Netgear. Компанията вече предложи няколко LTE-Advanced устройства, които подържат скорости до 600 Mbps.

По-рано този месец Ericsson представи хардуер и софтуер за Ericsson Radio System, които поддържат пикови LTE скорости за трансфер на данни от 1Gbps, а Qualcomm обяви LTE модема Snapdragon X16 в отговор на възможностите за развитие на LTE по пътя към 5G мрежите.

Gigabit LTE ще позволи на операторите да еволюират по-бързо към 5G. Разбира се, реалните скорости, които ще ползват потребителите, зависят и от технологиите в техните устройства. Чипсетите на Qualcomm ще направят възможно пускането още тази година на смартфони и мобилни устройства за гигабитов LTE.

Коментари по темата: „Гигабитова LTE скорост в мрежата на Telstra”

добавете коментар...

  1. А

    Тел сра?

Коментар