Viber добавя нови десктоп характеристики

Обновен Viber Desktop предлага изпращане на файлове, незабавно изтриване на погрешни съобщения и удобно споделяне на екрани

Обновен Viber Desktop предлага изпращане на файлове, незабавно изтриване на погрешни съобщения и удобно споделяне на екрани

Нова версия на популярния месинджър Viber добавя полезни характеристики за работа и лична употреба на настолни устройства, съобщиха от разработчика.

Ключова особеност на Viber for Desktop 5.9 е изпращането на файлове (File Sending). Чрез тази функция потребителите могат да изпращат файлове индивидуално до всеки един от своите контакти или в групи и публични чатове. В случай, че потребителят избере да прикачи повече от един файл в даден момент, всеки от тях ще бъде изпратен като отделно съобщение. File Sending поддържа изпращане на всички най-популярни видове файлове, с размер до 200 MB.

При общуване с потребител, който все още използва по-стара версия на Viber на телефона си, приложението пита дали искате да изпратите съобщение за обновяване на версията или да отмените изпращането. На потребителите ще бъде осигурен достъп до файлове на всички основни (смартфони) и допълнителни устройства, работещи с Viber 5.6.5 и по-висока версия.

Друга важна характеристика на новия Viber Desktop е незабавното изтриване на съобщения, които по погрешка са били изпратени не на когото трябва – и от изпращащото, и от получаващото устройство. Тази функция е разрешена както за съобщения между единични потребители, така и за групови съобщения.

Предвидена е възможност за локално изтриване („Delete for myself”), с което съобщението се премахва само от вашето устройство, и групово изтриване („Delete for everyone”), с което съобщението се премахва от телефона на изпращача и от всички устройства на получателите. Ако обаче потребителят изтрие получено съобщение, то ще бъде премахнато само от собственото му устройство.

Разработчикът е добавил и нови възможности за бизнес комуникация. Една от най-популярните функции в тази насока е възможността за споделяне на екрана при повиквания от версията за компютър. Потребителите натискат бутона за Share Screen и избират екрана, който желаят да споделят – веднага, след като се установи аудио разговор с друг потребител на Viber.

При избор на тази опция, приложението Viber за компютър автоматично ще бъде намалено до малък прозорец, така че да не пречи на другите екрани, които потребителите се опитват да споделят, а екранът на компютъра им сега се вижда от другия потребител. По този начин обменът на важно съдържание, свързано с работата, ще бъде значително улеснен, както по отношение на обема, така и на скоростта на обмена.

Даунлоуд: Viber for Desktop 5.9

Коментари по темата: „Viber добавя нови десктоп характеристики”

добавете коментар...

  1. :o)

    тоя па, не се превъзбуждай
    сещаш се че това уникално невероятно супер яко медийно съобщение
    е пуснато от човечеца ВАЙБЪР БГ до медиите, трябва да си заслужи заплатката регионалния мениджър на некъв фрий софтуер 🙂

  2. "УНИКАЛЕН"

    Уникалния страхотен супер иновативен през 1999 година софтуер за разменяне на съобщения вече поддържа пращане на файлове. Това беше последния път в който ви отварям безумния сайт.

Коментар