Смартфон Правец идва на цена от 169 лв.

Правец 4+ има IPS екран с диагонал 4,7 инча и резолюция HD

Правец 4+ има IPS екран с диагонал 4,7 инча и резолюция HD

Българска компания приема поръчки за смартфон с бранда Правец. По-рано същият доставчик пусна на пазара лаптопи с легендарната марка, символ на социалистическата компютърна индустрия.

Снимки и технически параметри на умния телефон са публикуване на сайта на производителя – компанията „Правец Компютри ООД”, а заявки за устройството се примат в магазина Правец Стор. Смартфонът ще се доставя от следващата седмица, уточниха от компанията.

Правец 4+ разчита на 4-ядрен процесор Qualcomm Snapdragon с тактова честота 1,2GHz. Моделът има IPS екран с диагонал 4,7 инча и резолюция HD (гъстота на пикселите 312 ppi).

Налични са 1GB оперативна памет DDR3, а обемът на флаш-базираната памет варира от 8 до 32GB. Устройството има две камери – основна с резолюция 8MP, автофокус и LED светкавица и предна камера за селфи с резолюция 2MP.

Правец 4+ е тънък само 7,2 мм и тежи 100 грама. Устройството може да работи с две сим карти, поддържа безжични комуникации през Wi-Fi и Bluetooth 4.0, включва проемник за GPS и Глонас.

Българският смартфон идва с батерия 1750 мАч, операционна система Android 4.4 KitKat и гаранция 2 години. Цената на модела с 8GB памет е 169 лв., съобщиха от компанията.

Коментари по темата: „Смартфон Правец идва на цена от 169 лв.”

добавете коментар...

  1. оое

    4иае3аеиш

  2. Димитър Миков

    Бих си взел!Много искам нещо българско!Днес отивам да ги разгледам.

  3. Александър Христов

    Телефона е супер. Ползвам го вече седмица. Върви пъргаво, приятен дизайн, супер лек. Най-много ме учудва как с тази малка батерия издържа по 2 дена с пуснати WiFi, 3G, GPS и пуснати синхронизации на приложения като e-mail, Telegram, WhatsApp. Ползвам го редовно за браузване, мейли, … Ползвал съм Samsung Note 2, Samsung S3 и китайския 8 ядрен Zopo ZP999 (як, но батерията не издържа и ден). Предпочитам го пред горните, заради баланса в параметрите, цената и най-вече добрата батерия!

  4. Bonev

    Нищо българско освен вносител и марка, на пазара ни е пълно с по-евтини смартфони с по-добри техн. х-ки, морално остарял

  5. Anonymous

    искам да попитам къде ще се продава ,и дали ще се продава на лизинг?пожелавам ви бъдещи успехи ,и да преборите конкуренцията на водещите световни фирми

  6. уха

    скъпо бре я вижте индииците
    http://technews.bg/article-88826.html

  7. анонимен

    Много сте плиткоскроени! Тук няма условия за производството им, но марката е българска, проекта е български-какво повече трябва!? Поне някой правк нещо. Ама то е по-лесно да се плюе.

  8. Anonymous

    Проектиран е в България. Сглобява се в България. Някой поне прави нещо. Което е по – добре от нищо. До 1
    За смяната на датата ли говориш?

  9. Пацо

    Игра на брандиране и разни други такива гешефти, иначе нищо ново!

  10. :o)

    няма нищо Българско тук, освен вносителя 🙂

  11. the n word

    И аз имам такъв трик, пак хардуерен – казва се чук, работи за около секунда и държи цял живот.

  12. Кривец

    И какво му е българското? Китйски боклук, с лепенка правец.

  13. Симо

    Супер, ще си взема един за резерва да тествам програмчета и разни трикове на него. Сега съм с Acer e380 има супер екран и го базиках много и най-после намерих начин да го блокирам сериозно и то на хардуерно ниво така, че да изгасне и да не може да се включи около една седмица после 🙂 мноу лесен трик и се оказа че става тоя номер със всички телефони включително и iphone няколко модела тествах и ги блокирах и приятелите се сърдят но за 10 мин им ги отблокирах но не казвам как 🙂 ей детска радост е това да прецакаш на другарчето играчката :-))) само да го пипна за 10 секунди и ми задавам блокирането кога да стане после гледам майтапи и се кефа 🙂

Коментар