Cat S60 – смартфон с вградена термална камера

Премиерата на уникалния Cat S60 ще се състои на Световния мобилен конгрес (MWC 2016).

Премиерата на уникалния Cat S60 ще се състои на Световния мобилен конгрес (MWC 2016).

Cat S60 е първият в света смартфон с вградена термална камера, твърди производителят на устройството – Bullitt Group. Освен това моделът се отличава с водо- и удароустойчивост.

Премиерата на Cat S60 ще се състои на Световния мобилен конгрес (MWC 2016). Продажбите на 4G LTE смартфона ще започнат по-късно на цена около 600 долара.

Cat S60 стъпва на осемядрен чип (SoC) Snapdragon 617, допълнен от 3GB оперативна памет и 32GB флаш памет. Устройството работи под управление на операционна система Android 6.0 Marshmallow.

Вградената термална камера, произведена от FLIR, помага например за откриване на места в помещенията, които отделят топлина и прегряват участъци от електрическата инсталация. С нейна помощ може да се измерва също температурата на обекти, да се вижда на тъмно и в задимена среда. Радиусът на действие на термалната камера е до 30 метра.

Cat S60 има сензорен екран с диагонал 4,7 инча и резолюция 1280х720 пиксела. Потребителят може да работи с него дори с мокри ръце и ръкавици.

Смартфонът остава работоспособен и под вода, на дълбочина до 5 метра, като в този случай може да се ползва камерата с резолюция 13 мегапиксела и сдвоена светкавица. Налична е и предна камера с резолюция 5MP.

В допълнение, Cat S60 е изключително здраво устройство – издържа на удари и падане от височина до 1,8 метра. Батерията има капацитет 3800 мАч. Подобен смартфон несъмнено ще заинтересува строители, туристи, спасители и въобще хора, които ползват смартфони в по-необичайни условия.

Коментар