Microsoft сключи сделка с Пентагона за Windows 10

Мащабната сделка за Windows 10 в Пентагона ще помогне на Microsoft да убеди и други големи клиенти да преминат по-бързо към новата платформа

Мащабната сделка за Windows 10 в Пентагона ще помогне на Microsoft да убеди и други големи клиенти да преминат по-бързо към новата платформа

Microsoft съобщи, че е сключила голяма сделка за операционната система Windows 10. Компанията ще достави Windows 10 за четири милиона компютъра – настолни РС, лаптопи и таблети – в американското министерство на отбраната.

Обновлението в Пентагона е започнало още през ноември 2015 г., отбелязва The Verge. Според ръководството на Microsoft, проектът се явява безпрецедентен за клиент с мащаб и сложност на структурата като Министерство на отбраната.

Същевременно, анализаторът Патрик Мурхед от „Moor Insights and Strateg” изрази учудване от това колко бързо Пентагонът е решил да обнови операционните системи на всички свои компютри, предвид факта, че Windows 10 излезе само преди 6 месеца.

„Ако Министерството на отбраната е компания, то щеше да стане най-големият в света корпоративен клиент, който се обновява до Windows 10. Те нямаше да направят това, ако операционната система не е стабилна и сигурна”, коментира Мурхед.

Обикновено ведомства от рода на Пентагона изчакват до последно, за да се убедят в надеждността на операционните системи в експлоатация, пише Уол Стрийт Джърнъл.

Предполага се, че министерството преминава към Windows 10, заради технологията за биометрична автентикация, реализирани в новата ОС. От самото ведомство не съобщават какви точно функции за сигурност ще използват в работата си.

По думите на Мурхед, след като Microsoft спечели толкова авторитетен клиент като Пентагона, компанията може да използва този факт за налагане на Windows 10 и сред други големи клиенти, които все още ползват остарели ОС – такива са например финансовите компании и секторът на здравеопазването.

Коментари по темата: „Microsoft сключи сделка с Пентагона за Windows 10”

добавете коментар...

  1. dedov

    Мушмуроци от Ганкиното кафене – цял свят трепетно очаква да разкриете ВАШИТЕ гениални творения, надминаващи със светлинни години лаиците от Пенатгона и Майкрософт!

  2. Иван

    Не си пеавете илюзии. Пентагонът няма да бъде следен! Пентагонът ще следи целия свят чрез Win 10.

  3. Пацо

    Това е най-голямата глупост, която военните от Пентагона могат да направят. Явно, когато са им преподавали по кибер сигурност пак са били на маневри! Нали се досещате, че тази биометрична технология за замяна на паролите с лицево разпознаване, разпознаване на ириса или пръстов отпечатък ще улесни много джихадистите от Ислямска държава. Вместо да търсят високо интелигентни и умни хакери да разбият паролите може би след няколко години, те ще използват директно заловените от тях американски военни или части от тяхните органи.

  4. Anonymous

    Не вярвам ИТ инженерите им да са ливади като теб!

  5. izuwithme

    Хъх и пари да ми дават пак няма да си го инсталирам доброволно на машината

  6. Anonymous

    “Те нямаше да направят това, ако операционната система не е стабилна и сигурна.”

    “Те” въобще нямаше да са на Windows, ако стабилност и сигурност са част от критериите 🙂

Коментар