Дивани и кресла вибрират синхронно с игри и филми

Конструкцията на Immersit включва четири специални опори, на които се поставя диванът, за да вибрира в синхрон със събитията в излъчваните филми и игри

Конструкцията на Immersit включва четири специални опори, на които се поставя диванът, за да вибрира в синхрон със събитията в излъчваните филми и игри

Иновативна технология може да накара дивана и креслото да вибрират в синхрон със събитията във филмите и игрите. Устройството Immersit в момента набира финансиране в платформата KickStarter.

Конструкцията на Immersit включва четири опори, на които се поставя диванът. Според изчисленията на разработчика, подобна система може да задейства над 1000 варианта на движения и бибрации.

Управлението на системата се извършва от външен блок. Захранването също е външно. Опорите са тествани за натоварване до 500 кг. С цел обезпечаване на безопасността, ако датчиците открият движение под дивана, устройството спира моментално.

Immersit е съвместима с персонални компютри, конзоли X-Box One, X-Box 360, PlayStation 3 и 4 и поддържа над 120 игри. Потребителят може да променя настройките за всяка игра по свой вкус.

При гледане на филми Immersit се опитва да разбере какво се случва на екрана и да инициира съответни движения с дивана, които са зададени предварително от разработчика. Източникът на видео няма значение – това може да бъде РС, плейър или друго устройство.

Резервирането на един екземпляр от Immersat вече струва на поддръжниците на проекта 649 евро. Към момента са привлечени 97 хиляди евро, при поставена цел от 85 хиляди евро. Доставките на готовия продукт се очаква да започнат през октомври тази година.

Коментар