MWC 2016: Модулен смартфон LG G5 събра погледите

Долната част на смартфона се отваря като чекмедже, за да се постави новата батерия

Модулният смартфон LG G5 идва с изцяло модулен дизайн за поглъщащо потребителско изживяване

Той е изцяло модулен – батериите му се сменят в движение и към него могат да се прикачват 360-градусова камера, модул за висококачествено озвучаване и дори малък домашен робот. Запознайте се с LG G5 – новият смартфон дебютира на Световния мобилен конгрес в Барселона (MWC 2016) и е готов за игри и забавления без почивка.

LG G5 идва със сменяеми батерии, които правят възможно продължителното забавление с този смартфон. Смяната става чрез натискане на бутон в основата на корпуса. Долната част на смартфона, разположена под дисплея, се отваря като чекмедже, за да се постави новата батерия.

Долната част на смартфона се отваря като чекмедже, за да се постави новата батерия

Долната част на смартфона се отваря като чекмедже, за да се постави новата батерия

Много новости има и по отношение снимането. Едно от най-съществените е добавянето на широкоъгълни лещи, които „виждат” на 135 градуса за широкоъгълни снимки, обхващащи множество детайли от околната обстановка.

Наред с това, допълнителна 360-градусова камера прави възможно снимането на панорамни снимки. Така с едно щракване притежателят на G5 може да запечата цялата обстановка около себе си. Тази функция за 360-градусово снимане може да бъде съчетана с Google Street View.

С едно щракване притежателят на G5 може да запечата цялата обстановка около себе си, благодарение на 36-градусова камера

С едно щракване притежателят на G5 може да запечата цялата обстановка около себе си, благодарение на 360-градусова камера

Друга портативна приставка, LG Hi-Fi Plus с B&O Play, радва ухото с висококачествено озвучаване. По същество това е портативен Hi-Fi DAC аудио-модул, разработен съвместно с B&O за посрещане на желанията на тези, които искат висококачествен звук, традиционно достъпен само чрез специализирани озвучителни системи.

Очилата за виртуална реалност са леки и удобни. Те не изискват устройството да се поставя в тях – вместо това смартфонът се свързва с очилата посредством лек и тънък кабел. Това позволява конструкцията на очилата за виртуална реалност да са леки, без да натоварват врата.

Очилата за виртуална реалност се свързват лесно към смартфона, леки са и не натоварват врата

Очилата за виртуална реалност се свързват лесно към смартфона, леки са и не натоварват врата

Сред всички приставки на G5 навярно най-атрактивната е роботът LG Rolling Bot – търкалящо се кълбо, което може да ходи из дома и да прави снимки и видео. С него притежателят на G5 може да снима себе си и цялото си семейство, да „преследва” домашния любимец и да го снима. Освен за забавление обаче това устройство може да служи и като система за сигурност – за мониторинг на състоянието на дома по всяко време.

От LG са се постарали всичко това да става лесно: иновативните функции се активират с три прости стъпки. Моделът разчита на процесор Snapdragon 820, има 5,3-инчов IPS екран с резолюция 2560х1440 пиксела, 4GB оперативна памет и 32GB флаш-базирана памет, поддържа LTE и работи под управление на Android 6.0 Marshmallow.

Мария Малцева

Мария Малцева

Коментар