Големите компании ще имат топ-шефове по IoT

При големите компании вече е належаща трансформацията на бизнеса, която води към развиване на IoT инициативи

При големите компании вече е належаща трансформацията на бизнеса, която води към развиване на IoT инициативи

Всички големи компании скоро ще си имат главен директор по „интернет на нещата”. Той ще отговаря за развитието на фирмата в условията на постоянна и повсеместна свързаност и ново поколение комуникационни услуги, които променят реалността, в която живеем, прогнозира Machina Research, анализаторска компания в областта на интелигентните технологии и M2M.

При големите компании вече е належаща трансформацията на бизнеса, която води към развиване на IoT инициативи не просто с цел модерност, а поради факта, че присъствието във виртуалната среда става фактор за оцеляването. Това налага стратегиите за присъствие във виртуалната среда да се управляват от мениджър на най-високо ръководно ниво.

IoT осигурява конкурентното различие за бизнесите в 21-ви век. Това предполага фундаментална трансформация в начина, по който работят фирмите, а тя не може да се случи без натиск от най-високото ниво на ръководство на бизнеса, отбелязват анализаторите.

Прогнозата на Machina Research съвпада с тази на анализаторите от IDC, че всички водещи компании ще поставят цифровата трансформация на бизнеса като основен компонент в своите корпоративни стратегии. В тази връзка повечето компании ще назначат топ-мениджър, отговорен специално за дигиталната трансформация, прогнозира IDC.

Коментари по темата: „Големите компании ще имат топ-шефове по IoT”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Въпросът не цели конфронтация, а е съвсем резонен и с напълно безобидна и превантивна цел – какво би ни гарантирало, да не започнат да се сбъдват някои от най-мрачните кошмари и прогнози на Оруел в “1984”, казани още преди половин век.

  2. Anonymous

    След като IoT толкова главоломно настъпва “с потенциал да промени изцяло бизнеса и обществото”, хубаво би било на въпросния форум “IDC IoT Fotum 2016”,водещите лектори по тази тема, да бъдат попитани (не че досега не са били питани), прави ли се нещо (и какво) в насоката за гарантиране на сигурността на клиентите (потребителите) при това масово, глобално и мобилно “омреживяване и окабеляване” на нещата.

Коментар