MWC 2016: Galaxy S7 обещава с 30% по-бърза работа

Galaxy S7 има Super AMOLED дисплей с резолюция QHD 2560x1440 пиксела

Galaxy S7 има Super AMOLED дисплей с резолюция QHD 2560×1440 пиксела

Със зрелищно шоу на виртуалната реалност Samsung „запрати” към публиката най-новия член на фамилията Galaxy – S7 и неговия събрат Galaxy S7 Edge, в навечерието на Световния мобилен конгрес в Барселона (MWC 2016).

Дизайнът се отличава с характерните заоблени ръбове и стилни разцветки. Водоустойчиво покритие обгръща всички вътрешни компоненти. Така е гарантирана защитата от вода, без външната обвивка да е трудна за боравене. Затова S7 и S7 Edge могат да се „къпят” по половин час и то не само в чаша с вода, но и в по-дълбоки басейни.

И двата модела имат Super AMOLED дисплей с резолюция QHD 2560×1440 пиксела. S7 идва с 5,1-инчов екран с гъстота на пикселите 577 ppi, докато Galaxy S7 Еdge е по-голям – 5,5-инчов, с гъстота 534 ppi.

Камерата използва 12MP сензор, който е по-малък в сравнение с предходния модел, но в това има основание: по-доброто качество на снимките. Samsung казва, че качеството е гарантирано от блендата f/1.7 и по-високата чувствителност към светлината, както и от сензора, който прави картината реалистична като видяна с човешко око.

Батериите са доста издръжливи: 3600 мАч за Galaxy S7 Еdge и 3000  мАч за Galaxy S7 би трябвало да гарантират, че смартфоните няма да останат бързо без сили. По отношение на комуникациите, тук са вградени най-новите модули за 4G LTE и Wi-Fi връзка, заедно с традиционните GPS, Bluetooth и NFC.

Стигаме и до производителността – Samsung твърди, че новите смартфони имат с 30% по-висока производителност на процесора, в сравнение с Galaxy S6, и с 64% по-добра графична (GPU) производителност.

И двата модела могат да работят с microSD карти – функция, която изглежда е силно желана от потребителите и бе посрещната с овации в залата при дебюта на S7 и S7 Edge.

Мария Малцева

Мария Малцева

Коментар