Remix OS ще поддържа стари 32-битови процесори

Remix OS ще може да се пуска практически на всеки компютър – безплатно, от USB флашка

Remix OS скоро ще стане достъпна практически на всеки компютър – безплатно, от USB флашка

Операционната система Remix OS ще може да работи и на компютри със стари 32-битови процесори, съобщиха авторите на проекта по време на Световния мобилен конгрес в Барселона (MWC 2016).

В началото на март ще излезе нова бета версия на платформата, известна като „Android за РС”, която ще поддържа 32-битови x86-съвместими процесори. Това означава, че Remix OS ще може да се пуска практически на всеки компютър – безплатно, от USB флашка.

Remix OS, която се явява модификация на мобилната платформа Android, поддържа работа с клавиатура и мишка. Интерфейсът на системата е оптимизиран за използване на РС, предвидени са удобен мениджър на файлове и специален панел с приложения в долната част на екрана.

Тъй като се базира на Android, Remix OS може да изпълнява всяко приложение за мобилната платформа – от Instagram до Clash of Clans, подчертават от разработчика Jide. Системата обаче не предлага достъп до официалния магазин за приложения Google Play, което означава, че потребителите ще трябва да си свалят желаните Android програми от други онлайн магазини.

Новата бета версия, очаквана в началото на март, ще добави поддръжка на обновяване „по въздуха”. Благодарение на регулярните обновявания, Remix OS ще може да се ползва като система за ежедневна работа, а не само като експериментална платформа, без страх от загуба на данни, уверяват от разработчика.

Даунлоуд: Remix OS

Коментари по темата: „Remix OS ще поддържа стари 32-битови процесори”

добавете коментар...

  1. Жоро

    OS е прията. За безплатна качеството е по-добре от други. За какво вече се ползва е друг въпрос. При мен като удобен заместител на домашен РС с windows/linux за моите родители върши повече от добра работа.

  2. Георги Илиев

    Най ужасната операционна система, която някога съм тествал

  3. Ангел

    БЪрселона? Шегувате ли се??

Коментар