Remix OS превръща смартфона в десктоп РС

Потребителите могат да свържат монитор към смартфона си и да получат пълноценен компютър под управление на Remix OS

Много потребители си мечтаят за лесно използване на своите Android смартфони в ролята на настолен компютър. Мобилна версия на операционната система Remix OS предлага това удобство. Остава и самата платформа да стане по-популярна, така че от възможностите й да се възползват повече хора.

Remix OS се явява модификация на Android, предназначена за десктоп РС. Тя има вид на настолна платформа, поддържа пускане на приложения в прозорци и други типични десктоп функции.

Откакто набра популярност първото устройство с Remix OS, разработчиците от Jide Technology постоянно развиват системата. Сега те съобщават за мобилна версия Remix OS for Mobile, която превръща смартфона в настолен РС при свързване към монитор, благодарение на специална функция Remix Singularity.

Мобилната версия на Remix OS стъпва на Android 6.0, а функцията Remix Singularity се явява аналог на Microsoft Continuum. Потребителите могат да свържат монитор към смартфона си и да получат пълноценен компютър под управление на Remix OS. Не се уточнява по какъв точно интерфейс се осъществява връзката между двете устройства.

За разлика от Continuum, мобилният и настолният режим при Remix OS не се различават по възможности, с изключение, разбира се, на функциите, обусловени от хардуерните особености на смартфона. Наличен е и опростен интерфейс, ориентиран към използване на устройството съвместно с телевизор.

Подобни възможности отдавна изкушават производителите на устройства, но все още няма масово наложено решение, въпреки огромния потенциал на смартфоните да се ползват и като компютри. Особено като се им предвид, че повечето потребители на десктоп компютри се нуждаят просто от един браузър.

Защо е необходим отделен компютър, ако потребителят може лесно да свърже смартфона си към монитор, мишка и клавиатура и да го ползва в ролята на пълноценен десктоп РС, когато е у дома? Очаква се Jide Technology да пусне официално Remix OS for Mobile през лятото. За да се наложи подобна платформа, тя ще се нуждае и от сериозна подкрепа от партньори.

Коментари по темата: „Remix OS превръща смартфона в десктоп РС”

добавете коментар...

  1. saevar

    IOS е на cisco която се ползва в рутерите им, не пишете глупости, ако сте имали в предвид ябълката то тогава е iOS има мааалка разлика в изписването..

  2. до Anonymous

    “Има една операционна система,от която са го щипнали казва се IOS.”

    И коя е тази функция на iPhone с която можеш да го превърнеш в десктоп система?

  3. до Димитър Иванов

    “И всеки път като ти звъннат или трябва да отидеш някъде да трябва да разкачаш или ако си на близо да слагаш слушалки? И това е само върха на айсберга.”

    Хората са го измислили – bluetooth слушалка.

  4. Anonymous

    Има една операционна система,от която са го щипнали казва се IOS.

  5. Димитър Иванов


    Защо е необходим отделен компютър, ако потребителят може лесно да свърже смартфона си към монитор, мишка и клавиатура и да го ползва в ролята на пълноценен десктоп РС, когато е у дома?

    И всеки път като ти звъннат или трябва да отидеш някъде да трябва да разкачаш или ако си на близо да слагаш слушалки? И това е само върха на айсберга.

    Десктоп / лаптоп си трябва, другото е като екстра, временна нужда.

  6. Везенков

    Интересно през какво се свързват, дали през USB 3.1 или HDMI, не става ясно и от видеото

  7. Андроидец

    Откога чакам! Само че е редно самата Android да поддържа такава функция. Надявам се, че се работи в тази посока.

Коментар