Philips се насочва към OLED телевизорите

Philips вярва, че може да конкурира LG в нейното поле – на пазара за OLED телевизори

Philips вярва, че може да конкурира LG в нейното поле – на пазара за OLED телевизори

Philips крои планове за навлизане на пазара за OLED телевизори. Първите подобни продукти на компанията се очакват скоро на пазара, съобщи TechRadar.com.

В момента единственият производител на OLED панели за телевизори е LG. Конкурентът Samsung се оттегли временно от този сегмент, но се очаква да се завърне през следващата година.

Очевидно Philips ще разчита на OLED панели от LG. Според представител на компанията, сега е най-подходящото време за влизане на OLED пазара, тъй като цените на панелите започнаха да падат, а играчите са малко.

Philips смята, че може да конкурира LG в нейното поле, благодарение на собствена технология за обработка на изображения, тъй като телевизорът не е само панел. При това, цените на Philips телевизорите ще бъде съвсем малко по-високи от тези на LG.

Сегментът на 3D телевизорите е мъртъв, твърдят още от Philips. Това се потвърждава и от скорошни проучвания, които показват, че броят на новите 3D модели рязко намалява, а някои производители въобще се отказват от тях.

Коментари по темата: „Philips се насочва към OLED телевизорите”

добавете коментар...

  1. :o)

    те LG и Philips доста отдавна работят заедно…очаквано беше и тук.
    В смисъл иновация нулева, просто поредното пре-продаване.

Коментар