Телерик ще учи деца от първи до трети клас да програмират

Езикът на иновациите се пише с код и затова е важно децата от най-ранна възраст да започнат да се занимават с програмиране, посочиха от Телерик (снимка: CoderDojo)

Езикът на иновациите се пише с код и затова е важно децата от най-ранна възраст да започнат да се занимават с програмиране, посочиха от Академията на Телерик (снимка: CoderDojo)

Детската академия на Телерик стартира съвместно с CoderDojo България работилници по програмиране за деца от първи до трети клас в София.

Първата среща ще се проведе на 27 февруари 2016 г. в учебния център на Академията, като участието в нея е безплатно, след предварителна регистрация, съобщиха от Progress.

Партньор на работилниците по програмиране е също така Дигиталната Национална Коалиция (ДНК). С тях детската академия на Телерик разширява настоящата си програма за обучение на деца от четвърти до шести клас, като дава възможност на учениците още от първи клас да се запознаят с технологиите и програмирането.

„Езикът на иновациите се пише с код. Затова е важно децата от възможно най-ранна възраст да започнат да се занимават с програмиране, за да бъдат подготвени за професиите на бъдещето”, коментира Бойко Яръмов, съосновател на „Telerik, a Progress company”, и ръководител на Академията на Телерик.

Новите работилници се наричат Dojo@TelerikAcademy и ще се провеждат две съботи през месеца. Те следват успешната практика на глобалната инициатива CoderDojo деца да обучават деца. Ментори на участниците ще бъдат по-големи ученици от „Детската академия на Телерик”, „Училищната академия на Телерик” и „Алго академията на Телерик”, както и други доброволци. По време на работилниците децата ще се научат да създават уебсайтове, приложения и игри.

Коментари по темата: „Телерик ще учи деца от първи до трети клас да програмират”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Остави детето да се развива като нормален човек, а не като социално ампутиран темерут.

  2. Anonymous

    Имам внук в трети клас. Какъв е реда да го запиша?

  3. vodolaz

    Ако мислиш, че така се затъпява, пробвай и ти. Да видим накъде може повече…

  4. Anonymous

    Нека от малки затъпяват и дебелеят зад клавиатурите…

Коментар