MWC 2016: Хакери не могат да пробият pCloud Crypto

Екипът на pCloud демонстрира една от най-атрактивните услуги на MWC 2016 в Барселона

Екипът на pCloud демонстрира една от най-стойностните услуги на MWC 2016 в Барселона

Криптографска услуга pCloud Crypto, разработена от български специалисти, грабна вниманието на Световния мобилен конгрес в Барселона (MWC 2016).

Услугата дава на потребителите сигурност за файловете им в облака и се оказа истинско предизвикателство за хакери от цял свят, които бяха поканени от компанията да се опитат да разбият защитата на криптирана папка. Състезанието pCloud Crypto Challenge продължава, като към момента са направени 2789 хакерски опита, но успешните са 0.

„Услугата гарантира дигитална неприкосновеност – криптираната информация е недостъпна дори и за администраторите на pCloud”, посочи Тунио Зафер, изпълнителен директор на швейцарската компания pCloud.

pCloud Crypto се предлага като мобилно приложение за Android и iOS. Очаква се скоро компанията да представи и версия за Windows Phone. Услугата криптира информацията директно на мобилното устройство, гарантирайки максимална сигурност за файловете на потребителите.

Функционалностите на pCloud за мобилни приложения се различават от конкуренцията на пазара с възможност за достъп едновременно до криптирани и некриптирани файлове. Oпцията за използване на вграден аудио плеър е единствена по рода си в сферата на облачните услуги, подчертаха от pCloud.

Друго предимство на pCloud за мобилни устройства е липсата на ограничения за размера на файла, който потребителите желаят да качат. Благодарение на приложението, потребителите могат да увеличат паметта на телефона си с 1ТВ облачно пространство.

Наскоро стартиращата компания обяви партньорство с мобилния оператор Виваком. Приложението Viva pCloud дава достъп до 128 GB облачно пространство като част от плановете на телекома.

Швейцарската компания с българско ИТ ноу-хау е позната както у нас, така и на пазарите в Азия, Америка, Бразилия, Европа и Турция. За по-малко от 3 години pCloud привлече почти 4 милиона потребители.

Коментари по темата: „MWC 2016: Хакери не могат да пробият pCloud Crypto”

добавете коментар...

  1. :D

    Дали не могат, или не им е изгодно???

  2. Anonymous

    Уф, акан от палячовци със самочувствие!!! Оставете времето да покаже не се надувайте напразно.

  3. Anonymous

    То и Титаник беше непотопяем…

Коментар