Nokia ускорява мобилния достъп с LTE-Advanced Pro

Напреднали технологии на Nokia ускоряват мобилния транфер на данни в мрежи TD-LTE и FDD-LTE

Напреднали технологии на Nokia ускоряват мобилния транфер на данни в мрежи TD-LTE и FDD-LTE

Нови технологии на Nokia увеличават в пъти скоростите за изтегляне и качване на данни през мобилни мрежи, стана ясно на Световния мобилен конгрес в Барселона (MWC 2016).

Решенията на база LTE Advanced и LTE-Advanced Pro драстично подобряват капацитета на TD-LTE и FDD-LTE мрежите. За пръв път доставчиците на услуги могат да използват технологии 3D Beamforming и 8×4 Intelligent Beamforming, за да създадат оптимизиран спектър за по-високи скорости и трафик, съчетани с напреднал метод на модулация.

Nokia твърди, че технологията TD-LTE-Advanced Pro обезпечава 4 пъти по-високи скорости за качване (ъплоуд) и 3 пъти по-високи скорости за сваляне (даунлоуд). Освен това решението Nokia Inter-site CA за TDD-FDD LTE може да се прилага без допълнително оборудване, което е съществено предимство за операторите.

В допълнение, Nokia демонстрира решението FastMile, което осигурява широколентов достъп в жилищни райони, като оптимизира честотния спектър на безжичната технология LTE.

Модемът за жилища е оборудван с антена, която автоматично настройва лъчите и осигурява до 3,5 пъти по-добро покритие, в сравнение със стандартните мобилни мрежи. Решението включва още Wi-Fi рутер/GigE устройство и Cloud Controller, задвижван от Nokia AirFrame, който следи и гарантира минимална скорост за всички потребители.

Коментар