Cisco иска мрежовия бизнес на Samsung

Cisco би могла да укрепи позициите си на някои пазари и да успокои инвеститорите с покупка на мрежовото подразделение на Samsung

Cisco би могла да укрепи позициите си на някои пазари и да успокои инвеститорите с покупка на мрежовото подразделение на Samsung

Cisco проявява настойчив интерес към подразделението за мрежови технологии на Samsung, съобщи The Korea Times, позовавайки се на информирани източници от кулоарите на Световния мобилен конгрес в Барселона (MWC 2016).

Въпреки че двете компании многократно опровергаваха слуховете за подобна сделка, Cisco иска да придобие мрежовия бизнес на Samsung и вече няколко пъти е отправила конкретни запитвания към корейската компания.

Предишните опити на мрежовия гигант да купи подразделението на Samsung завършиха с неуспех, тъй като офертите бяха оценени като твърде ниски от корейска страна, предвид нарастващото влияние на Samsung на някои пазари в тази сфера.

Cisco трябва да предложи значително по-голяма сума, ако иска да стигне до сделка за мрежовия бизнес на Samsung, смятат анализаторите. Преговорите в момента са в задънена улица, именно заради несъгласие по стойността на сделката.

През миналата година Samsung стана водещ доставчик на безжично мрежово оборудване по стандартна LTE в Индия. Освен това в периода от 2013 до 2015 компанията увеличи продажбите си на мрежови продукти в чужбина с 11%.

С евентуалната покупка на мрежовото подразделение на Samsung, Cisco би могла да укрепи позициите си на пазарите в Корея, Индия, някои страни от Западна Европа, а също и в САЩ. Подобна сделка ще успокои и инвеститорите, които се опасяват, че мрежовият бизнес на Cisco е все по-застрашен от конкурентите.

Коментар