Електромобилите се изравнят по цени с ДВГ през 2025 г.

Цените на електромобилите ще продължат да падат в близките няколко години, едновременно с поевтиняването на батериите за тях, сочи анализ на Bloomberg New Energy Finance.

Дори при евтини горива, цените на електромобилите ще паднат до тези на колите с ДВГ (двигатели с вътрешно горене) към 2025 г., прогнозират анализаторите. Към 2040 г. около 35% от новите леки коли, или 41 млн. броя, ще имат електрически двигател.

Подобно съотношение ще доведе до икономия на 13 млн. барела суров петрол ежедневно и като цяло ще намали пагубното му въздействие върху околната среда.

В близките няколко години делът на електромобилите на повечето пазари ще остане в рамките на 5%. Изключение ще бъдат страните, в които правителствата субсидират покупката на електромобили.

Коментари по темата: „Електромобилите се изравнят по цени с ДВГ през 2025 г.”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Ами ми и на мен не ми харесва тази тесла, а и всички електромобили без изключение – висока цена, чудовищно скъпа поддръжка, непрактична до невъзможност за нормална експлоатация.

    Единственият начин да ме накарат да си забия този трън в задника, е брюкселската мракобесна политико-икономическа принуда… от която взе яко да ми додейва вече…

  2. Mnogo Vqrno

    “http://electrek.co/2016/02/25/controversial-anti-tesla-legislation-shot-down-in-indiana-national-incivility-from-tesla-supporters-cited/”
    “http://electrek.co/2016/02/19/koch-brothers-against-electric-vehicles/”
    “http://insideevs.com/the-list-of-tesla-villains-continues-to-grow/”
    На много хора вече не им харесва Тесла която се е насочила предимно в развитието на електромобилите.

  3. Бай Коста

    Ами Анонимно кавалче не разбираш ли че компаниите нарочно не пускат новите технологий в масово производство

  4. Mnogo Vqrno

    Tesla Roadster беше пуснат 2008г(можеше и по-рано но имаше финансови затруднения) с 300км пробег, Нисан Лийф с 100км пробег през 2010г. В края на 2016г ГМ пуска Шеви Болт с 300км за цена 10% над тази на Лийфа. Тесла от доста време говори за Модел 3 който ще е с 300км пробег за 35000$.
    За 6 години нещата доста са се променили, а за още 6-7год след 2017-2018г ще е постижимо електромобили с пробег 500км да струват колкото подобни с ДВГ.

  5. Anonymous

    Гледам, че в лунапарка вече са почнали да навлизат…

Коментар