2DoIT представя актуалните софтуерни практики

„Всичко, което представяме, трябва да е най-съвременното, най-успешното, най-революционното дори”, заяви Мартин Кулов, председател на АСИ

„Всичко, което представяме, трябва да е най-съвременното, най-успешното, най-революционното дори”, заяви Мартин Кулов, председател на АСИ (снимка: Пламен Андреев)

Асоциацията на софтуерните инженери (АСИ) обяви наскоро първия си голям проект за тази година година  – конференцията 2DoIT 2016, посветена на най-актуалните софтуерни практики. Събитието ще се състои на 7 април в Световния търговски център Интерпред – София.

В първата си година (2015) Асоциацията проведе три тематични събития с актуални за сектора теми. Architecture Days, DevOps и SoftCon събраха международни специалисти, както на сцената, така и в публиката, които въпреки различните теми са обединени от обща цел – успешно управление на софтуерни проекти и екипите, които стоят зад тях.

Независимо дали Дино Еспозито говори за архитектура или Джон Уилис за DevOps, винаги става въпрос за едно и също: оптимизиране на работния процес и постигане на максимална ефективност, която да гарантира стабилността на крайния резултат.

В продължение на работата си в тази посока, АСИ представи и първия си проект за настоящата година. „2DoIT 2016 software practices & networking conference” надгражда поставените основи и събира локални професионалисти, които да говорят за практиката.

Извън общата теория на Agile, DevOps, Architecture и QA, лекторите тази година се подготвят да споделят как се случват реално нещата на родна почва. Какви са мотиваторите, проблемите, предизвикателствата и какво определя резултатите, които ще постигнат софтуерните инженери?

Стефан Добрев ще покаже как „Да изградите собствен Agile”, „Приключенията из разпределени системи” ще бъдат с Кирил Караатанасов, а Георги Кременлиев ще говори за „Доставка на софтуер за несъвършения свят”.

Маргарита Наумова ще разкрие „Предизвикателства и решения при Continuous Database Deployment”, Христо Хаджичонев ще измине пътя „От Agile имитацията до Agile имплементацията”, а Владимир Чалков ще даде нагледен пример какво е „Миш-маш или защо не трябва да правите така”.

„За нас е изключително важно да осигурим на членовете на АСИ и на участниците в събитията ни достъп до най-актуалните практики в разработката на софтуер. Ние познаваме публиката си – хората са професионалисти, практици и не можем да си позволим да ги подценяваме”, разказа Мартин Кулов, председател на Асоциацията.

По неговите думи, всичко, което се представя на конференцията, трябва да е най-съвременното, най-успешното, най-революционното дори. Така специалистите ще се върнат към работата си на следващия ден не само по-подготвени, но и по-мотивирани да създават изключителни продукти.

„Това са и причините да решим да дадем така наречената „голяма награда” – участие в една от най-значимите софтуерни конференции GOTO Berlin 2016. Искаме по всякакъв начин да сложим знака за равенство между хората, които са избрали да работят тук, в България, и световните звезди в софтуера”, допълни Кулов.

Конференцията „2DoIT 2016 software practices & networking conference” ще се проведе на 7 април в СТЦ Интерпред – София. Част от миналогодишните лекции на събитията, организирани от АСИ, са достъпни като видео на сайта на асоциацията.

Коментар