Microsoft спря емулатор на Android за Windows 10

Microsoft замрази за неопределено време работите по инициативата Project Astoria

Microsoft замрази за неопределено време работите по инициативата Project Astoria

Microsoft прекрати проекта си за пускане на Android приложения в операционната система Windows 10. Инициативата, известна като Project Astoria, е замразена за неопределено време.

От компанията не съобщават конкретните причини за прекратяване на работите по Project Astoria. Според публикация на Liliputing.com, от самото начало Microsoft се е съмнявала в успеха на проекта.

Същевременно, в пълен ход е друг аналогичен проект – Project Islandwood, който ще позволи пускане в среда Windows 10 на приложения, изначално написани за Apple iOS.

Project Astoria влиза в състава на Windows Bridge и се явява своеобразен мост между световете на Android и Windows. За разлика от аналогични решения за други платформи, Project Astoria предвиждаше пускане на мобилни програми в емулатор. Подобен подход обаче се оказа нерационален за Microsoft, тъй като в перспектива емулаторът може значително да натовари операционната система и хардуера на компютъра.

Новината за прекратяване на Project Astoria дойде веднага след покупката на стартъпа Xamarin от Microsoft. Младата компания разработва кросплатформени мобилни приложения на базата на единен код C# (C Sharp).

Според наблюдатели на пазара, тези две събития са неразривно свързани. Вече готовите решения на Xamarin се предлагат от Microsoft като основен инструмент за пренасяне на мобилни приложения. Редмънд обаче не планира да спре Project Islandwood в близко бъдеще.

Коментари по темата: „Microsoft спря емулатор на Android за Windows 10”

добавете коментар...

  1. ьььььььь

    Чудя се на микромеките що телефона им не е с просесор на Интел. С още 2 3 екстри и може да изместят ябълките от пазара.А евтините играчки ще са с Андроид е и част от скъпите.

  2. Технолена

    явно ще има война между гугъл бота и микро мекия

    Реално Уиндоуса е по-добрата ОС, но пък няма приложения за нея, с това си решения си вкарват автогол. Трудно ще изнусят разработчиците да почнат да правят приложенията си и за уин 10

    “http://www.technolena.com”

  3. Ur

    Може да се живее и работи и без този боклук Xamarin с вериги от Microsoft
    Преди и след покупката – Xamarin си е една недомислица и загуба на ценно време, усилия и пари за тоя що д**а.

    Големите монополисти Майкрософт, Гугъл, Ейпъл – съзнателно правят всевъзможни трудности да няма истински cross-platform, за да печелят от рекет.

    Надеждата е друга нова компания която да направи истински отворена и универсална система както за десктоп компютри така и за мобилни. Тези смартфони и таблети са отживелица.

    Колкото и да са тъпи и прости овце хората все някой ден ще разберат колко са безсмислени смартфоните, смарт часовниците и т.н. Какви телефони? Та това трябва да изчезне дори като понятие и дума – всико трябва да е интернет – никакви телефони и факсове вече RIP.

Коментар