4,5 млн. евро от GPS и автомобилни камери у нас през 2016 г.

3,5 милиона евро от целия пазар на GPS и автомобилни камери у нас през 2016 г. ще се паднат на навигацията, според Mio

3,5 милиона евро от целия пазар на GPS и автомобилни камери у нас през 2016 г. ще се паднат на навигацията, според Mio

Пазарът на видеокамери в България ще се удвои през 2016 г., прогнозира компанията Mio Technology. Продажбите на GPS устройства и автомобилни камери ще достигнат 40 000 броя на стойност 4,5 милиона евро.

3,5 милиона евро от целия пазар ще се паднат на навигацията, а останалите над 1 милион – на автомобилните камери. През тази година пазарът за DVR устройства има потенциал да се удвои – от 0,5 милиона евро през 2015-та до 1 милион евро през 2016.

Според проучвания на компанията, която е част от MiTAC International Corp., потребителите се разделят на два вида. Едните търсят продукти само с основни функции, без инсталирани карти и съответно на по-ниска цена, а другите купуват продукти с пълен пакет функции.

Mio очаква втората категория оборудване да бъде все по-ценена от купувачите, след въвеждането на продукти, които се ползват с безплатно обновяване на картите през целия жизнен живот на устройствата, или т.нар. „комбо” решения – комбинирани продукти, който освен GPS възможности поддържат и видео запис.

Mio навлезе на пазара у нас през 2015 г. Компанията очаква тази година продажбите на автомобилни камери с нейната марка да нараснат от 4000 на 10 000 броя. Освен това Mio ще пусне на българския пазар две нови категории устройства със специфични възможности, съобщи Космин Добраниш, изпълнителен директор на Mio България, Унгария и Румъния.

По-рано Mio сключи споразумение за дистрибуция с компанията Ей Би Уай. През първата година от присъствието на Mio на българския пазар пропорциите на продадените продукти са: 65% навигационно оборудване – автомобилни навигации, 35% автомобилни камери – DVR и 5% навигации за велосипеди Cyclo.

Коментари по темата: „4,5 млн. евро от GPS и автомобилни камери у нас през 2016 г.”

добавете коментар...

  1. taxi

    Аз ползвах Navigon – супер gps – Garmin ги купили и изчезнаха – няма поддръжка за нови Android. После HERE на телефона – не лошо, но от няколко месеца няма нови карти . Сега за MIO, картата е на Tom tom, които не ги знаех, но за сега – много-подробна карта – записа на камерата е без забележки

  2. :)

    За мен най добрите офлайн карти са на HERE. Сваляш ги на смартфона и ползваш с удоволствие.

  3. Anonymous

    Навигационните карти за България на Геотрейд/Гармин са изключително лоши, но за съжаление няма по-добри. Какви ли ще са тези на Mio?

Коментар