Облачен Windows Defender ATP помага срещу хакери

Windows Defender ATP помага да се ликвидират последствията от проникване на хакери отвъд защитата на корпоративната мрежа

Windows Defender ATP помага да се ликвидират последствията от проникване на хакери отвъд защитата на корпоративната мрежа

Microsoft обяви облачна услуга Windows Defender Advanced Threat Protection, която открива хакерски атаки в корпоративни мрежи и оказва помощ на системните администратори.

С новия си продукт Microsoft се опитва да стимулира бизнес потребителите по-бързо да преминат към Windows 10, тъй като услугата работи само с тази операционна система.

На практика Windows Defender ATP помага да се ликвидират последствията от проникване на хакери отвъд защитата на корпоративната мрежа. Засега обаче няма информация дали облачната услуга ще бъде безплатна.

В облака на Windows Defender ATP постъпва анонимна информация от многобройни източници – над 1 млрд. Windows устройства, 2,5 трилиона уеб страници и 600 млн. възли за проверка на репутацията. Освен това в облака се стичат резултатите от анализа на над 1 млн. подозрителни файлове.

Windows Defender ATP използва технология на машинно обучение, но тъй като тя не дава 100-процентова точност, указанията на софтуера имат препоръчителен характер, уточняват от Microsoft. Администраторите могат напълно самостоятелно да взимат решения за прилагане на съответни мерки, оценявайки постъпилата информация.

В момента услугата преминава затворени тестове на 500 хиляди устройства под управление на Windows 10. Тази година Microsoft планира да покани в тестовете още голям брой организации. Не е известно кога новата услуга ще стане достъпна за всички потребители.

Коментар