Mailbird – имейл клиент с възможност за разширения

Интерфейсът на приложението е вдъхновен от Sparrow – добре известния имейл клиент на за Mac и iPhone

Интерфейсът на приложението е интуитивен, вдъхновен от Sparrow

Mailbird е интуитивен имейл клиент с богат набор от функции за управление на електронната поща и поддръжка на разширения с отворен код. Поддържа до три акаунта, работи с Gmail, Yahoo, Outlook.com, iCloud и други IMAP услуги.

Интерфейсът на приложението е вдъхновен от Sparrow – добре известния имейл клиент за Mac и iPhone. Задаването на нов акаунт е много лесно, тъй като Mailbird автоматично открива сървърните настройки, прилага ги и зарежда имейлите. Напредналите потребители могат да редактират настройките на акаунта за входящите и изходящи сървъри.

Главният прозорец е разделен на три области – входяща кутия (inbox) отляво, списък с разговори в средата и пълно съдържание на съобщенията вдясно. Можете да съхранявате съобщенията в предварително зададените или в новосъздадени папки.

Mailbird идва с базови възможности за писане на съобщения, вкл. промяна на цвета, шрифта и размера на текста, поставяне на прикачени файлове в прозореца Composition чрез „drag and drop” функционалност, както и проверка на правописа в движение.

Специална характеристика на Mailbird е възможността за разширяване на функционалността чрез добавяне на плъгини с отворен код, създадени от външни разработчици. Поддръжката на горещи клавиши улеснява достъпа до повечето функции на приложението.

Предвидени са също възможности за групиране на непрочетените съобщения най-отгоре в списъка, пускане на имейл клиента при стартиране на Windows и показване на известния в системната лента за новопристигнали писма, вкл. чрез звук. В допълнение, можете да създавате идентичности, да се свързвате с Facebook, за да видите профилни снимки и информация за контакти на приятели, да задавате прокси параметри.

Въпреки че не притежава възможностите на Outlook и Thunderbird, пощенският клиент Mailbird впечатлява с бързина и надеждност. Поддържа достатъчно широк набор от характеристики и се отличава с понятен, дружелюбен интерфейс.

Даунлоуд: Mailbird

Коментар