Наши информатици печелят медали в Мексико

Националният ни отбор по информатика завоюва успехи в Мексико

Националният ни отбор по информатика завоюва поредни успехи на Осемнадесетата международна олимпиада по информатика. България спечели три медала – златен, сребърен и бронзов, като страната ни се класира на единадесето място в света.

Състезанието се проведе от 13 до 20 авуст в Мерида, Мексико. Най-високо постижение от нашите има Ростислав Руменов от Природоматематическата гимназия в Шумен. Той е шести в света и спечели златен медал.

Тази вечер олимпийците се завръщат в София, съобщиха от фирма Мусала Софт, която подкрепя изявите на националите ни като част от инициативи, насочени към развитието на българските таланти в областта на информатиката.

През юли български деца отново бяха сред първите в света в юбилейната Десета международна олимпиада по математика за ученици до 14 години, която се проведе от в Хонг Конг.

Тогава нашите взеха един златен, два сребърни и три бронзови медала. В отборното класиране състезателите от Математическата гимназия „Д-р Петър Берон” – Варна, разделиха първото място с представителите на САЩ, с равен брой точки.

Коментар