LG пуска GameFlay игри на смарт телевизорите

Потребителите на LG webOS телевизори ще могат да ползват премиум гейминг съдържание за конзоли на GameFly

Потребителите на LG webOS телевизори ще могат да ползват премиум гейминг съдържание за конзоли на GameFly

LG Electronics обяви глобално партньорство с GameFly – водеща услуга за абонамент за конзолни игри. Корейският производител ще прибави GameFly стрийминг към смарт телевизорите си с операционна система webOS.

GameFly дава възможност на потребителите по света, вкл. в България, да ползват премиум гейминг съдържанието за конзоли на GameFly чрез смарт платформата за телевизия на LG на база webOS. Стрийминг приложението предлага най-новите конзолни игри на милиони домакинства по света.

GameFly ще стане достъпно на телевизорите с webOS 2.0 и 3.0 след обновяване на софтуера – в България през април. Услугата с гейминг съдържание използва отдалечени облачни сървъри, които предават поточно конзолни видео игри през интернет на смарт телевизори и други устройства.

Услугата ще елиминира нуждата от закупуване и настройване на множество конзоли и така потребителите ще могат да играят безпроблемно любимите си игри, превръщайки смарт телевизора в ценово-ефективна алтернатива за видео игри. Достатъчно е да включат телевизора си и да изберат стрийминг приложението на GameFly в главното меню, за да започнат да играят.

Стрийминг пакетите съчетават популярни екшън игри като Tomb Raider: Game of the Year Edition, Batman: Arkham Origins, F.E.A.R. 3, Darksiders и Red Faction Armageddon. Библиотеката на GameFly също включва Lego Batman 3, Pacman Championship Edition и WRC4 за семейства.

Препоръчителните гейм падове на GameFly са Logitech F310, Logitech F710 и Xbox wired controller. Месечната такса за стрийминг приложението ще бъде ниска, но LG все още не е обявила колко точно e цената.

Коментар