Wooting One – аналогова механична клавиатура

Клавиатурата Wooting One се отличава от останалите по това, че е аналогова – тя позволява управление на игрите чрез силата на натиск върху клавиша

Клавиатурата Wooting One се отличава от останалите по това, че е аналогова – тя позволява управление на игрите чрез силата на натиск върху клавиша

Wooting One е първата в света аналогова механична клавиатура, твърди нейният създател – компанията Wooting. Подобна клавиатура позволява управление чрез силата на натиск и несъмнено ще бъде от полза в игрите.

Разпространените в момента клавиатури, вкл. механичните такива, са цифрови, що се отнася до предаването на данни към компютъра, а не за превключвателите. Това обаче може да се разглежда като недостатък, тъй като не позволява управление със силата на натиск върху клавишите – компютърът получава в крайна сметка само 1 или 0.

Така например, в състезателните симулатори и други подобни игри не е възможно да натиснете малко по-слабо клавиша и да го задържите, за да включите волана под лек ъгъл.

Клавиатурата Wooting One се отличава от останалите именно по това, че се явява аналогова. Предимствата на подобна клавиатура са показани в съпътстващото видео. Вижда се, например, как геймърът може лесно да ускорява или забавя движението на героя в играта.

Разработчикът на разкрива подробности за технологията освен че клавиатурата има подсветка и е лишена от обичайния цифров блок. Цената на иновативния продукт все още не е обявена.

Коментар