Бил Гейтс отново е най-богат в света

За 17-ти път в последните 22 години Бил Гейтс оглавява класацията на Forbes за най-богатите хора в света

За 17-ти път в последните 22 години Бил Гейтс оглавява класацията на Forbes за най-богатите хора в света

Основателят на Microsoft Бил Гейтс отново оглави класацията на сп. Forbes за най-богатите хора в света. Най-бързо пък нараства състоянието на Марк Зукърбъг, шеф на Facebook.

Бил Гейтс е номер едно по богатство за 17-ти път в последните 22 години. Неговото състояние се оценява на 75 милиарда долара, или с 4,2 милиарда по-малко от миналата година.

На второ място е Амансио Ортега, създател на компанията Inditex, известна с брандовете за дрехи Zara и Massimo Dutti. Богатството на Ортега възлиза на 67 млрд. долара.

В топ 3 попада и Уорън Бъфет, който притежава 60,8 млрд. долара, или 11,9 милиарда по-малко  спрямо миналата година. Четвъртата позиция е за мексиканеца Карлос Слим с богатство в размер на $50 млрд. (спад от $27,1 млрд.), следван от шефа на Amazon Джеф Безос с $45,2 млрд., който се придвижа от 15-та позиция.

Най-голям ръст на богатството бележи Марк Зукърбърг. За една година основателят и шеф на Facebook е добавил $11,2 млрд. и в момента състоянието му възлиза на $44,6 млрд., благодарение на което се изкачва от 16-то на 6-то място в класацията на Forbes.

Коментари по темата: „Бил Гейтс отново е най-богат в света”

добавете коментар...

  1. cia

    Галошчо на изток не е само една държава има и други non-nsa, я ми кажи нали разправяш че са западнали комуняги, откъде тези технологии и инфраструктура за подобни неща като в страната на неограничените възможности. Ти защо още не си отишъл още при чичо ти Барак и да попаднеш в квартал да получиш черната магическа сила.

  2. Фофу

    Защо не отидете да живеете при чичо си Путин където няма да ви доят и подстригват, следят и пр. конспиративни истории? Където е вечната човешка свобода и всичко в магазините или в интернет е свободно. Половината от мрънкалата в този форум сигурен съм сте в западна Европа или САЩ, лапате баницата и после виете като недое … кучки.

    Saevar просто си дребен и ограничен. Ако нямаш нещо по-умно да кажеш по-добре мълчи и не се излагай.

  3. nsa

    фофу не забравяй че си нищо повече от една овца от стадото която я доят и и предлагат от време на време нови добавки.

  4. Saevar

    Фофу го признавам за луд, тоя гаранция има удостоверение че не е със всичкия си.

  5. Фофу

    Много бързо опря до свирките, комунярски тъпанар. Много са близо до природата ти явно.

  6. Anonymous

    Точно до мен да стигне? Май само до теб не е стигнало.

    Ясен си, през ВСВ дядо ти е надувал немски кавали, след 45-та е минал на руски заедно с баща ти, сега ти надуваш американски.

    Абсолютно еднообразни сте всичките чуждопоклонници и слагачи. Винаги скачате за силния на деня, без значение че ви подритва като мръсни парцали, каквито очевидно сте.

  7. Фофу

    Да бе точно до теб ще достигне как се стигнало до кризи и пр. Това първо и второ от комунярско време е излязла модата на тъпанарите и мързеливите все някой да им е виновен.

  8. Anonymous

    Кое точно е конспиративна теория, форъфляко?

    – Че самолетите на Луфтвафе не са можели да летят без горивна добавка произвеждана само в САЩ?
    – Че Union Banking Corporation е подкрепяла Хитлер? Prescott Bush да се информираш кой е?
    – Че след ВСВ Форд е осъдил САЩ и Великобритания за това, че по време на бомбардировки са унищожили фабриките на немските подразделения на Форд? Подразделения, в които е произвеждал техника за Хитлер.

    Да, определено са абсолютни конспирации, за които Washington Post, The Guardian и други явно про-руски издания имат доста обширни статии. Определено са само теории! 😀

    Явно и връзката между William Henry “Bill” Gates III и James Willard Maxwell е някаква конспиративна теория публикувана дори в официалната генеалогия на рода. Взех да ти ги пиша тия имена на английски, та по-лесно да ги google-неш, щото явно си прекалено прост сам да го направиш.

    А, да, сетих се! Това, че всички финансови кризи са целенасочено причинени от банкери. Това ще да е!

    Да, определено е силно конспиративна теория. Странно само защо дори на форуми като TED се появяват хора, които обясняват в детайли как са се случили поне последните две големи кризи в САЩ (1984 и 2008). Как целенасочено е било създавано и променяно законодателството, за да се ограничи контрола над банковия сектор в точно определени посоки.

    Да, определено и това е бясна конспиративна теория и TED са мръсни, долни конспиратори. Американци.

    А, да знаеш кой е Noam Chomsky? Явно и тая гад мръсна само лъже!

    Еми, щом казваш, яко сме се набалбукали с конспирация, няма спасение за нас. Добре, че има просветени като теб, че не знам кой щеше да ни забавлява с плиткоумие и неадекватност.

  9. Фофу

    Троловете сте вие. Аз се обаждам само СЛЕД вас.

    И аз не съм виновен, че ставате само за евтини тролчета дето за жълти стотинки да повтарят спуснатите им опорни точки – да плюят капиталистете и възхваляват мама си раша.

    Какъв отговор да дам на някой дето се е нагълфал със теории на конспирацията дето американците ограбили света и на Бил Гейтс дядо бил еди какъв си. И пр. отработени в партийните централи тъпотии.

  10. Saevar

    Фофе за последните няколко месеца в които започна да пишеш коментари (нямам си и идея защо понеже хабер си нямаш от това) разбрахме от теб само за червените бабички … та или си луд (прост) или си платен трол, дай някакъв отговор на колегата под теб поне, замен е ясно че си комплексиран и некадърен но другите не са ти виновни за това че не си се реализирал поради некадърност…..

  11. Фофу

    Като не можем да им стъпим на малкият пръст давай да ги оплюем и да вдигаме шум и врякане до небесата за да не се чува нищо друго. Цифри се жонглират, пикантни истории се измислят и лъжи се повтарят докато се забрави истината.

    Това е повече от 100 год. комунизъм и изпитани тактики.

  12. Anonymous

    Ех, оръфляк, оръфляк. Опитваш се да сменяш темата.

    Да беше седнал малко история да прочетеш. Полезно е, щеше да разбереш, че нашите комуняги са се учили от любимците ти. Разликата е, че нашите парцали крадат само от народа, докато американските “демократи” крадат от цял свят. Къде с военни действия, къде с финансови измами в огромни мащаби …

    Изчезването на $7 000 000 000 000 покрай “финансовата криза” какво ги броиш? Малко да се заинтересуваш от темата, ще разбереш, че тая “криза” е добре планирана и е чисто ограбване. Набутаха пенсионни фондове да купуват несъбираеми дългове за трилиони като ги маркираха с AAA и AAA+ рейтинги.

    Няма нито един подведен под отговорност за измамата!

    Нашите плазмодии фалираха една банка. Американската “криза” фалира по няколко банки в почти всяка европейска държава, както и няколко в САЩ. Остави стотици милиони хора без пенсии и спестявания.

    А, ако се чудиш защо споменавам банкерите, веднага и това ще ти кажа. Дядото на Уилям Хенри Гейтс (познат още като Биуи Гейтс) е Джеймс Уилърд Максуел. Един от банкерите, които докараха Голямата Депресия в САЩ през 30-те години на миналия век.

    Та, на тоя цървул (Биуи) всичко му е уредено по кръвна линия. Ако не са били дядо и мама, Гейци никога нямаше да пробута задръстения DOS на IBM при наличието на свободни Unix клонинги. Още повече при толкова загробващи за IBM условия. А, именно – че всеки ползващ IBM PC архитектурата е длъжен да плаща лиценз за DOS, по-късно Windows, независимо дали го ползва или не. Тази схема на иначе добрия и честен чичко Биуи е позната още като Windows Tax и си е чист рекет. Защо никой не осъди Майкрософт за възпрепятстване на конкуренцията? Защото връзките на Биуи са мнооого дълбоки.

    Всяка година нашето кривителство плаща бала пари за лицензи за боклуците на Майкрософт. Кажи ми как точно микромекотелите не са замесени в лайната? Намерили начин да направят ограбването официално, с договори. Ми, пак са си долни крадци, това е простата истина.

    Също, може да се заровиш да прочетеш колко компании чичко Биуи е унищожил като директно им е крал продуктите, и после е проточвал съдебните процеси с години, докато фалират.

    Та, трябва да си изключително тъп и ограничен за да не видиш какви баш-номенклатурчици са в твоите любими САЩ.

  13. Фофу

    Не падат по гръб комунярските лаячи. Всякакви глупости мляскат само да са отгоре.

    На кого и как и дали ще си дава парите си е негова работа. Той от никого не е крал. За разлика от познатите ти партийци, дето нямали толкова пари. По-скоро не са успели да окрадат толкова пари. Че аз пък не познавам нито един такъв дето да не е крадец.

    “300 дяволи ако Били успееше да завърти и 100К при друга система”. 300 дяволи ако който и да било кадърен успееше или предстои да успее в държавата на комунягите.

    А какво е казал Уиндоус Чърчил това е доста изкривено по петъчните ви събрания. Със сигурност заплатите и пенсийте в “лошата форма на управление” е много далеч от тези в комунярските земи.

  14. Planeta фен

    sAMO LINUX, dolu M$

  15. ФОфУ

    Много е просто – не дарява никога цялото си състояние и никога няма да го направи. Иначе ще си изгуби престижа този егоцентрик и далавераджия. Не познавам партиец с толкова мангизи. А бе както е казал Уиндоус Чърчил “демокрацията е най-лошата форма на управление”. 300 дяволи ако Били успееше да завърти и 100К при друга система

  16. Фофу

    Ех бре тия мръсни капиталастЕ. Давай сега да плюем, че да се вдига прах и да крием другия доста по важен въпрос.

    Как твоите началници “нечервеи” овладяха и си поделиха една цяла държава. окрадоха я, докараха я до национална катастрофа, продължават да крадат с милиарди, фалират банки за да доокрадат това което не могат по други начини, оставят пансионерите с по 120 – 200 лв заплата и не са дарили и един лев за някаква благородна кауза.

    Стари добре усвоени куманярски трикчета.

  17. Anonymous

    И как тоя червей всяка година “дарява цялото си богатство за благотворителност” и всяка година остава най-богатият в света?

    (за кухите лейки обяснявам – въпросът ми е риторичен)

Коментар