Brother PDS сканира и тънки документи, и дебели книги

Новите PDS скенери на Brother са проектирани специално за бърза обработка на голям обем оригинали, което се улеснява от наличието на двустранна ADF функция

Новите PDS скенери на Brother са проектирани специално за бърза обработка на голям обем оригинали, което се улеснява от наличието на двустранна ADF функция

Нови модели от линията професионални документи скенери на (PDS) на Brother комбинират автоматично листоподаващо устройство (ADF) и плоска повърхност за сканиране в едно устройство, като така улесняват изпълнението на задачите.

Благодарение на опцията за плоско сканиране в моделите PDS-5000F и PDS-6000F, потребителите могат да сканират от най-тънките документи до най-дебелите книги при 600 dpi. Двата нови скенера са проектирани специално за бърза обработка на голям обем оригинали, което се улеснява от наличието на двустранна ADF функция.

В допълнение, устройствата предлагат възможност за споделяне между екипи, която ги прави подходящи за цели отдели в средни по размер фирми. PDS-5000F и PDS-6000F са особено удачно решение, когато става дума за сканиране на крехка хартия, брошури, списания, папки с документи и фотографии, както и сканиране на документи до формат А3, брошури и лични документи.

Двата модела могат да сканират с множество опции за изход: вкл. имейл, изображение, софтуер за разпознаване на символи, файл, SharePoint, PDF с възможност за търсене, мрежово устройство, FTP или принтер.

Сред по-важните характеристики на професионалните устройства са:

  • 1,5 секунди за сканиране от плоската повърхност
  • автоматично двустранно ADF сканиране със скорост до 80 ppm/160ipm при PDS-6000F и 60ppm/120ipm при PDS-5000F
  • листоподаващо устройство за 100 листа
  • резолюция на сканиране до 600 dpi
  • сканиране от различни медии с тегло 28-400 г/кв.м, при използване на ADF и без ограничение на теглото при използване на плоското сканиране
  • Сканиране на щамповани пластмасови карти с дебелина до 1,25 мм
  • допълнителни оптимизации за по-добри резултати

Технология Advanced Image Processing „изчиства” сканираните документи и гарантира улавянето на важната информация. Това означава и по-малък разход на мастило при отпечатване на документите, намаляване на техния размер при споделяне и създаване на образ, който е лесен за възприемане и обработка.

За да постигне висока скорост на сканиране, Brother използва Ultrasonic Multi-Feed Detection и технология Reverse Roller, които намаляват риска от повреда на документите и същевременно повишават надеждността, особено при групово сканиране на различни като тип и тегло документи.

За да подобрят още повече крайния резултат, потребителите могат да приложат автоматично изправяне, изрязване и завъртане на сканираните изображения, както и премахване на следите от перфорации, петна и маркировки във фона. Всичко това позволява изчистване на изображението за подобрено оптично разпознаване на текста (OCR).

Премахването на фоновия цвят от бланки пък елиминира нежеланите цветове и осигурява изображения, които потребителите могат да ползват директно в презентации. Двата скенера са достъпни на пазара у нас от партньорите на Brother.

Коментар