Смартфонът Cat S60 снима топлината на телата

За първи път в света термочувсвтвителна технология бе вградена в смартфон – това е моделът Cat S60

За първи път в света термочувсвтвителна технология бе вградена в смартфон – модела Cat S60

Cat S60 е първият в света смартфон с вградена термовизионна камера. Тя е разработка на FLIR, световен лидер в областта на термовизионните технологии, и е интегрирана с обикновената камера на устройството.

Моделът е подходящ за строителни компании, екипи на електротехници, аварийни отряди, служители в комунални дружества и за много други приложения. Термо-камерата може да спести много неприятности – а също и пари – чрез откриване на топлинните загуби в сгради или пък с намирането на прегряващи уреди. В сферата на аварийно-спасителните дейности тя може да се окаже животоспасяваща.

Cat S60 надминава критериите на военните приложения - издържа падане върху бетон от височина до 1,8 метра

Cat S60 надминава критериите на военните приложения – издържа падане върху бетон от височина до 1,8 метра

Като цяло, S60 е заякчен смартфон с особена издръжливост. Оборудван с Corning Gorilla Glass 4 сензорен екран, той надминава критериите на военните приложения и е проектиран да издържа падане върху бетон от височина до 1,8 метра.

Това е и най-водоустойчивият смартфон в света. Cat S60 остава работоспособен на дълбочина до пет метра в продължение на един час, така че се явява и надеждна подводна камера.

Cat S60 разчита на осемядрен процесор Snapdragon 617, допълнен от 3GB оперативна памет и 32GB постоянна памет. 4,7-инчовият HD капацитивен сензорен дисплей поддържа работа с мокри пръсти и с ръкавици.

Моделът разполага с две камери – основна (подводна) с резолюция 13MP и двойна светкавица и предна 5MP за селфи. Оборудван е с батерия 3800 mAh, поддържа мощен звук 105 dB и може да се ползва в мрежи 4G LTE. Работи под управление на операционна система Android Marshmallow.

Мария Малцева

Мария Малцева

Коментари по темата: „Смартфонът Cat S60 снима топлината на телата”

добавете коментар...

  1. fujiyama

    Поне пускай те тези статии докато са все още актуални а не седмица (даже и 2) по късно.

Коментар