WhatsApp въвежда обмен на документи

Обновен WhatsApp позволява на потребителите да обменят документи

Обновен WhatsApp позволява на потребителите да обменят документи

Популярният месинджър WhatsApp се сдоби с възможност за изпращане на документи. Новата функциналност е вградена в бета версия 2.12.493 на мобилното приложение.

В момента потребителите на WhatsApp могат да обменят само PDF файлове, които се показват в общия чат. Бета версията се инсталира на мобилното устройство от APK файл.

В допълнение към функцията за обмен на документи, разработчикът е променил и някои елементи от дизайна на WhatsApp, в съответствие с концепцията Material Design.

WhtasApp е един от най-популярните мобилни месинджъри, като стана особено привлекателен след отмяна на абонаметната такса. Подобни приложения изместват SMS съобщенията.

Засега няма информация кога ще излезе завършена версия на WhatsApp с новата функция за обмен на документи в официалния онлайн магазин Play Store.

По-рано възможност за обмен на файлове добави и друг популярен месинджър – Viber, в частност за десктоп версията. Функцията File Sending поддържа изпращане на файлове във всички популярни формати, като размерът е ограничен до 200 MB.

Коментар