Microsoft може да възроди Windows RT

Windows RT се появи в таблетите Surface на Microsoft и в устройства на няколко други компании, но не можа да се наложи като популярна ОС

Windows RT се появи в таблетите Surface на Microsoft и в устройства на няколко други компании, но не можа да се наложи като популярна ОС

Microsoft изглежда не се е отказала окончателно от операционната система Windows RT, която излезе през 2012 г. заедно с първия таблет Surface, но впоследствие беше почти замразена.

Последното обновление на Windows RT датира от септември миналата година. Малкото потребители на системата получиха меню Старт и няколко незначителни нови функции.

Microsoft обаче може да възроди считаната за неудачна операционна система, става ясно от публикация в Neowin.com. За това свидетелства споменаването на Windows 10 RT в инструмента за сигурност Device Guard, който компанията пусна наскоро за защита на корпоративни мрежи.

Засега няма официални коментари от представители на Microsoft за появата на Windows 10 RT в Device Guard, нито за плановете на компанията да възроди платформата.

Освен таблетите Surface на пазара излязоха още няколко устройства с Windows RT от компании като Asus, Samsung, Dell, Nokia и Lenovo. Още в средата на 2013 г. обаче стана ясно, че тази операционна система е обречена и производителите се отказаха от нея.

Коментари по темата: „Microsoft може да възроди Windows RT”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Щото не знаем накъде, иска ни се да тръгнем във всички посоки едновременно… Нека продължават така – погиването на M$ е възможно най-мощния импулс за развитие, който би могла да получи световната IT-индустрия.

  2. Мда

    Браво това определено ще е поредния “гениален” ход ако се предприеме. Изобщо MS май са загубили връзка с реалния свят…

  3. Anonymous

    Обединяване на PC и Xbox, Windows everywhere, възраждане на WinRT …

    Уж Надела щеше да оправя компанията … 🙂

Коментар