Dr.Explain – създава помощни ръководства

Dr.Explain ще ви помогне да създадете професионални помощни ръководства с минимални усилия

Dr.Explain ще ви помогне да създадете професионални помощни ръководства с минимални усилия

Dr.Explain е професионален софтуер за създаване на всеобхватни помощни ръководства (Help manuals), който поддържа експорт във формати HTML, PDF, RTF и CHM.

Потребителите на този продукт могат да импортират данни от външни фалове във формати HTML, CHM, XML, HLP, RTF, DOC или обикновен текст, да изпълняват базови операции за редактиране (cut, copy, paste, remove), както и действия от рода на „undo” и „redo”.

Предвидени са удобни функции за добавяне на ново заглавие в ръководството, създаване на таблица със съдържание, преместване на теми нагоре и надолу, преименуване и премахване.

Полезни също така са възможностите за откриване и заместване на текст, вмъкване на изображения, правене на екранни снимки, настройка на параметри на текста като шрифт, цвят, подравняване, както и вграждането на хипервръзки.

В допълнение, можете да създавате списъци, да проверявате правописа и да добавяте статус към всяка тема от ръководството. Предвидена е също възможност за предварително разглеждане на ръководството в HTML, CHM или PDF формат директно в главния панел на програмата.

Не на последно място, Dr.Explain включва няколко функции за оформление и размер на документа – така например, можете да редактирате метаданните и да задавате размера на страницата в PDF файла.

Даунлоуд: Dr.Explain

Коментар