Чака се ръст на пазара за Wi-Fi устройства у нас

Тази година се очакваме разрастване на българския пазар за Wi-Fi оборудване и мобилни аксесоари, прогнозира TP-Link

Тази година се очаква разрастване на българския пазар за Wi-Fi оборудване и мобилни аксесоари, прогнозира TP-Link

По-нататъшното проникване на широколентовия интернет у нас и пускането на 4G мрежи ще доведе до нарастване на продажбите на Wi-Fi устройства и аксесоари за смартфони на българския пазар през 2016 г., прогнозира TP-Link.

„Засиленото проникване на смартфони на българския пазар, стартирането на 4G услуги и развитието на широколентов интернет ще бъдат движеща сила за пазара на безжичните устройства и мобилни аксесоари през 2016 г.”, коментира Ана Чакърова, бизнес мениджър за TP-Link България.

По нейните думи, българските потребители са добре информирани и запалени по новите технологии, затова и използването на смартфони постоянно нараства. „Тази година очакваме разрастване и на пазара за Wi-Fi оборудване и мобилни аксесоари”, допълни Чакърова.

През настоящата година българските потребители ще направят преход от 150Mpbs Wi-Fi устройства към 300Mbps, а хората от големите градове ще насочат своите предпочитания към 801.11ac маршрутизаторите, които предоставят по-добри скорости на трансфер и възможности да се работи едновременно в двата честотни обхвата – 2,4GHz и 5GHz.

Тъй като комуникационните приложения и изращането на имейли са сред най-използваните функции от българските потребители, увеличението на интереса към видео съдържание и разговори ще наложи използването и на широколентови пакети, предлагани от местните интернет доставчици.

Друг фактор за засиления интерес към Wi-Fi устройствата и аксесоарите e нарастването на броя потребители, които пазаруват онлайн. През изминалата година повече от 50% от местните интернет потребители са пазарували онлайн, сочат проучвания.

Предвид тези тенденция, TP-Link ще заложи именно на гамата от мобилни аксесоари и широколентови маршрутизатори, като ще пусне на пазара редица нови устройства.

TP-Link очаква освен нарастващ интерес към външните батерии и усилватели на сигнала, но и засилено търсене на продукти и устройства за интелигентни домове – от рода на интелигентни контакти, превключватели и други.

Коментар