AMD улесни геймърите с обновен софтуер

AMD обнови своята платформа за видеозапис и споделяне Gaming Evolved. Инсталирана на десетки милиони геймърски компютри в цял свят, платформата сега разполага с няколко нови функции за запис на геймплея.

Най-същественото подобрение е възможността за автоматично създаване на предварително редактирани, готови за споделяне видеоклипове, така че любителите на League of Legends или Counter-Strike:GO лесно да споделят най-горещите моменти от последните сесии в игрите.

Функцията се активира автоматично по време на игра и записва цялата сесия (като видео-повторение), като същевременно изтрива по-старите видеоклипове, за да спести сторидж пространство.

С бърз клавиш геймърите могат да поставят букмарк, когато се случва нещо интересно, за да направят 30-секунден клип. В допълнение, записват се  уеб-камерата, микрофонът и щраканията на мишката.

Платформата включва и видео-редактор, с помощта на който геймърите могат да създават филмчета с най-важните моменти от играта само с избиране на няколко клипа.

Записвачката на геймплей в AMD Gaming Evolved (Plays.tv) се интегрира безпроблемно с игри като League of Legends и Counter-Strike: Global Offensive (още поддържани заглавия се очакват съвсем скоро).

Публикуването на видеата в Plays.tv – общност, посветена на моментите на всеки геймър, както и в Reddit, Facebook, Twitter и други социални мрежи става само с едно щракване. Може да се ползва и Chrome-разширението на Plays.tv за запис и споделяне на любими моменти от Twitch-потока.

Потребителите на клиентско приложение Gaming Evolved ще получат новата версия след рестартиране. Обновената платформа е достъпна също за изтегляне от сайта на проекта.

Коментар