Социално слаби младежи с шанс за ИТ кариера

Пълна стипендия за единствената по рода си бакалавърска програма „ИТ анализ и бизнес стратегии” могат да получат социално слаби младежи

Пълна стипендия за бакалавърската програма „ИТ анализ и бизнес стратегии” могат да получат социално слаби младежи

Социално слаби младежи имат шанс да получат стипендия, за да се развиват в ИТ сферата, да учат и работят в България. Зад инициативата стоят Висшето училище по застраховане и финанси, ERP Академия, Ротари Клуб и други организации и компании.

Чрез участие в конкурс за есе, младежите могат да получат пълна стипендия за единствената по рода си бакалавърска програма „ИТ анализ и бизнес стратегии” на обща стойност от близо 10 000 лева. Кампанията ще бъде подкрепена на официалната церемония VIP Business Awards 2016.

Програмата „ИТ анализ и бизнес стратегии” подготвя консултанти по бизнес софтуер. Преминалите успешно обучението могат да се реализират като специалисти по внедряване, продажба и поддръжка на висок клас решения за управление на бизнеса – професии, които стават все по-търсени в световен мащаб.

Бакалавърската програма има икономическа насоченост, но се фокусира върху това как ИТ помагат на предприятията да постигнат своите стратегически приоритети чрез използване на нови технологии. Тя се провежда във Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) в партньорство с ERP Academy и представители на български софтуерни компании и експерти в областта.

Всеки може да се включи в конкурса за спечелване на стипендията, като напише есе на тема „Ролята на информационните технологии в живота ни днес”. Срокът за предаване на есето е 30 юни 2016 г., а журито, което ще определи победителя, е съставено от изявени специалисти и мениджъри като д-р Наталия Футекова, доц. д-р Григорий Вазов, проф. Сава Гроздев и др.

Коментари по темата: „Социално слаби младежи с шанс за ИТ кариера”

добавете коментар...

  1. Гларус

    Цялата идея изглежда е да проверят мотивацията ,желанието и страстта ако щеш с това есе.Жалкото е, че не проверяват и основните фундаментални математиески знания и логиката например.

  2. Човек

    Малко е странно, че ще се кандидатсва с есе като вземем предвид естеството на програмата.

Коментар