Русенска ИТ фирма напредва в Европа

Руди Ван ден Бос изтъкна доброто образование и ниските данъци у нас като конкурентни предимства при бизнес в Европа

Руди Ван ден Бос изтъкна като предимства ниските данъци и доброто образование у нас

Русенската ИТ фирма „Силвае технолоджис” (Silvae Technologies) продължава експанзията си в Европа. Компанията спечели първия си клиент в Кралство Нидерландия.

Силвае технолоджис специализира в програмирането с Java. Съвместната работа с новия партньор – софтуерна компания от Амстердам – изисква ангажиране на четирима разработчици от русенския офис за период от поне две години.

„Пазарът, на който ние оперираме, е много конкурентен, на него присъстват фирми от сектора на информационните системи и технологии от Източна Европа, но заради доброто образование и ниските данъци ние сме конкурентноспособни”, коментира изпълнителният директор на Силвае технолоджис – Руди Ван ден Бос.

Той има повече от 20 години опит в намирането на талантливи програмисти, които стават част от екипите на големи компании – до момента на клиенти в Белгия.

Всъщност „Силвае технолоджис” е името, което замени преди около година и половина познатото по-рано в ИТ средите „Нонилион”. Фирмата има вече десетгодишна история в България и доставя на клиентите ресурси, които им помагат да управляват дистанционно екипи.

„Вълнуващо е да работиш в такава среда, която има влияние върху хора и фирми. Изграждаме уеб-магазини, уеб сайтове, уеб и мобилни приложения, но също работим и в областта на CRM и дигитализацията на документи”, поясни изпълнителният директор на компанията.

Коментари по темата: „Русенска ИТ фирма напредва в Европа”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Да, много е добре тук в Булгаристан за мазните бизнесмени 🙂
    ИТ специалистите в България да работят като мравки и пчелички много евтино на смешни заплати.

Коментар